Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън призова във вторник Конгреса

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън призова във вторник Конгреса
Коментари Харесай

Байдън зове за приемането на пакет стимули за американците

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън прикани във вторник Конгреса да одобри пакет тласъци за справяне с икономическата рецесия, подбудена от пандемията на ковид, съобщи " Блумбърг ".

Байдън приказва в Делауеър, с цел да разгласи оферти стопански екип за администрацията си.
 Мнучин
Мнучин " скочи " на Пелоси, не прави взаимни отстъпки за тласъците

Тя разгласи по-рано, че не чака цялостно единодушие с Белия дом

Неговите забележки пристигнаха, когато двупартийна група депутати в Парламента и Сената п редстави предложение за стимулиране на стопанската система на стойност 908 милиарда $.

" Точно в този момент целият конгрес би трябвало да се събере и да одобри постоянен пакет за облекчение ", сподели Байдън.

Байдън сподели, че неговият временен екип работи по лични ограничения за идния Конгрес, с цел да се оправи както с икономическото възобновяване, по този начин и с пандемията от ковид.

" Трябва да подкрепим дребния бизнес и бизнесмените, които образуват гръбнака на общностите, в които живеем и са на ръба ", сподели Байдън.

Припомняме, че в края на октомври, министърът на финансите Стивън упрекна ръководителя на Камарата на представителите, че съзнателно задържа новия законопроект за стимулиране, като отхвърля взаимни отстъпки.

" Вашият " ВСИЧКИ ИЛИ НИЩО " метод вреди на работливите американци, които се нуждаят от помощ СЕГА ", сподели Мнучин в отговор на писмо от ръководителя.
 Пелоси: Пакетът тласъци на Тръмп е несъответстващ
Пелоси: Пакетът тласъци на Тръмп е несъответстващ

Птодължават несъгласията

Припомняме, че по-рано Пелоси позволи, че няма да бъде реализирано цялостно единодушие с Белия дом за тласъците.

Пелоси съобщи тогава, че не упорства Белият дом да одобри всички нейни претенции за пакета от данъчни тласъци, с цел да възобнови договарянията с Мнучин.

Тя изброи седемте съществени области на противоречие в писмото си: националната стратегия за тестване и следене на вируса; финансирането за държавни и локални правителства; ограниченията за сигурност в училище; финансирането на грижи за деца; данъчните заеми за работещи семейства; обезпечаването за безработица, както и въпросите за отбрана на работното място и отговорност.

Президентът в закъснение преди изборите . Той повтори апела си за пакет, даже по-голям от 2,4 трилиона щатски $, желан от ръководителя.
 Съединени американски щати към момента могат да одобряват пакета тласъци за стопанската система
Съединени американски щати към момента могат да одобряват пакета тласъци за стопанската система

Въпреки несъгласието сред демократи и републиканци

" Ние не приказваме за размер, ние приказваме за качество ", сподели Пелоси на брифинг, запитана дали демократите ще одобряват по-малък законопроект за облекчение .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР