Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън и партньорката му в

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън и партньорката му в
Коментари Харесай

Байдън и Харис са Личност на годината на списание Тайм

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън и партньорката му в изборната борба Камала Харис споделят оценката " Личност на годината " на списание " Тайм " за 2020 година, предадоха международните организации.

78-годишният демократ, който на 20 януари ще постави клетва като 46-ия президент на Съединени американски щати, и Камала Харис, която ще стане първата жена вицепрезидент на страната, изпревариха тримата други финалисти за наградата на списанието - настоящия президент Доналд Тръмп, придвижването против расовото неравноправие, почнало след убийството на чернокожия Джордж Флойд в края на май в Минеаполис, и лекар Антъни Фаучи и медицинските служащи на първа линия в битката с ковид.

Байдън, някогашен вицепрезидент, реализира исторически за демократите триумфи в редица щати, а Харис е и първият вицепрецидент на Съединени американски щати с авроамерикански и азиатски корени.

Джо Байдън и Камала Харис символизират единството и многообразието на Съединени американски щати и желанието за помощ в толкоз тежък интервал, написа основният редактор във връзка на избора за персони. Те ще имат екип, в който ще бъдат показани всички малцинства в Съединени американски щати, а дамите ще заемат значими постове.

Joe Biden and Kamala Harris are TIME's 2020 Person of the Year
— TIME (@TIME)

В категорията " Пазители на годината " попадат топекспертът доктор Антъни Фаучи и медиците на първа линия.

Изпълнителният шеф на Zoom Ерик Юан беше разгласен за предприемач на годината. Услугата за видео чат набра известността си на фона на здравна рецесия, която принуди хората да работят и да се учат от вкъщи.

Всяка година списание " Таймс " показва най-влиятелния човек, група, придвижване или концепция от предходните 12 месеца. За Личност на годината за 2019 бе оповестена Грета Тунберг -16-годишна шведска активистка, бореща се с климатичната рецесия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР