Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън е решил да номинира

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън е решил да номинира
Коментари Харесай

Байдън ще номинира чернокож генерал за свой военен министър

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън е решил да номинира генерала от запаса Лойд Остин за министър на защитата, заяви през днешния ден авторитетния информативен уебсайт " Политико ", представен от Ройтерс.

Сайтът се базира на трима души, добре осведомени с хода на полемиките по образуването на екипа на Байдън.

Номинацията на някогашния началник на американското Централно командване - Сентком, в интервала 2013-2016 година, може да бъде оповестена още през днешния ден, настояват източниците. По-рано Ройтерс заяви, че Байдън ще разгласи претендента за собствен министър на защитата - основен пост в екипа му по националната сигурност, на 11 декември.

Ако бъде номиниран, а след това и одобрен от Сената, 67-годишният Остин ще стане първият негър началник на Пентагона. Бил е командващ на американските сили в Ирак до 2011 година, а също и заместник-началник на щаба на американската войска.

Първоначално се смяташе, че любимка за поста е Мишел Флурной, която по всеобщо мнение бе изборът на Хилари Клинтън за министър на защитата, в случай че тя бе победила на президентските избори през 2016 година Байдън обаче е под мощен напън да номинира негър за този пост, показва " Политико ". През последните дни Остин се очерта като основен претендент, въпреки че Байдън имаше поради и кандидатурата на някогашния министър на вътрешната сигурност Джей Джонсън в администрацията на някогашния президент Барак Обама, твърди изданието, цитирайки няколко души, осведомени с полемиките по въпроса. Джонсън обаче бил обект на рецензии поради някои свои дейности като министър.

Конгресменът демократ Бени Томпсън, който се счита за доближен на Байдън, декларирал пред " Политико ", че предвид на досегашното образуване на екипа на Байдън, следва да се означи, че " афроамериканците би трябвало да бъдат по-добре показани в него, в сравнение с са до този миг ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР