Новоизбраният президент на Съединените щати Джо Байдън обяви още едно

...
Новоизбраният президент на Съединените щати Джо Байдън обяви още едно
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви още едно ключово назначение

Новоизбраният президент на Съединените щати Джо Байдън разгласи още едно основно предопределение: Сюзън Райс, някогашен консултант по националната сигурност в екипа на Барак Обама, ще оглави Съвета за вътрешна политика към Белия дом, който ще дава отговор за осъществяването проекта за икономическо възобновяване на Джо Байдън.

В официално съобщение, представено от Агенция Франс Прес, преходният екип на Джо Байдън отбелязва, че 56-годишната някогашна съветничка по националната сигурност на Барак Обама е " измежду най-способните и опитни висши държавни чиновници в страната и има нужната подготвеност да впрегне пълномощията на федералното държавно управление в интерес на американците ".

Афроамериканката Райс беше измежду любимците за поста държавен секретар, който беше обявено, че ще получи Антъни Блинкън. През лятото тя бе измежду обсъжданите имена за кандидат-вицепрезидент на Байдън, само че след това за него беше предпочетена Камала Харис, напомня Българска телеграфна агенция.

Още номинации за екипа на Байдън

Байдън номинира също Том Вилсак за собствен министър на земеделието - пост, който той заемаше през цялото ръководство на президента Обама (2008-2016 г.).

Марша Фъдж, в този момент член на Камарата на представителите, бе номинирана да оглави министерството на жилищното строителство, а някогашният шеф на канцеларията на Обама - Денис Макдона, ще застане отпред на министерството по въпросите на ветераните.

За авторитетния пост на търговски представител на Съединени американски щати беше препоръчана адвокатката Катрин Тай, която е експерт по въпросите на свободната търговия и Китай. Ако бъде одобрена от Сената, Тай ще бъде първата американка от азиатски генезис на този пост, означи екипът на Байдън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР