Новоизбраният председател на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов (ГЕРБ) призова

...
Новоизбраният председател на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов (ГЕРБ) призова
Коментари Харесай

ГЕРБ ще проверява произхода на капитала за ЧЕЗ

Новоизбраният ръководител на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов (ГЕРБ) прикани службите да ревизират произхода на парите по договорката за продажбата на българските активи на чешката компания ЧЕЗ, които започнаха договаряния с българската компанията " Еврохолд ", заяви БНР. " Еврохолд " остана единствен претендент за бизнеса на енергийната компания у нас.

" Ще напиша и писмо до тях да се ревизира въпреки всичко, въпреки че, доколкото знам и доколкото виждам, " Еврохолд " е обществена компания. Това значи, че има наблюдаване от Комисията за финансов контрол, т.е. проследими са безусловно всички техни активи, само че все пак аз се тормозя вероятно за присъединяване на офшорна компания в тази договорка дружно с " Еврохолд ", а не самият " Еврохолд ". Ако се открият офшорки, това ще сътвори много въпроси и аз бих призовал чешката страна да се въздържа от подписването на договорка с неразбираеми офшорни компании ", разяснява Николов.

В края на предходната седмица Таско Ерменков от Българска социалистическа партия разяснява, че " сега единствено е заменен параванът за договорката, а откъм гърба всичко е същото ". " ЧЕЗ за следващ път прави опит да продаде своите активи в България. Този път на вложител, който може би е по-лош от " Инерком “, счита той. Когато Българска социалистическа партия ръководи, безапелационен е Ерменков, страната ще придобие ЧЕЗ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР