Новоизбраният председател на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън

...
Новоизбраният председател на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън
Коментари Харесай

Новият председател на Конгреса на САЩ иска разделяне на помощта за Израел и Украйна

Новоизбраният ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън сподели в четвъртък, че финансирането за поддръжка на Украйна и Израел би трябвало да се обработва настрана , което допуска, че той няма да поддържа пакета от помощи на президента Джо Байдън от 106 милиарда $ за двете страни, предава Ройтерс.

Джонсън, говорейки в изявление за Fox News, изрази опасения по отношение на финансирането на Украйна като цяло и има вяра, че всички пари за Израел ще би трябвало да бъдат финансирани посредством съкращения от други пера.

Той се срещна с Байдън в четвъртък и съобщи, че е споделил на чиновниците на Белия дом, че " нашият консенсус измежду републиканците в Камарата на представителите е, че би трябвало да разделим тези въпроси ".

Байдън желае Конгресът да даде, като по-голямата част от парите ще бъдат за подсилване на защитата на Украйна, а останалата част ще бъде разграничена сред Израел, Индо-Тихоокеанския район и граничните сили по границата с Мексико .

Джонсън сподели за финансирането в Украйна: " Искаме да знаем какъв е обектът там, каква е крайната цел в Украйна. " Белият дом не е дал това ", добави той.

Байдън залага, че включването на пари за Израел и имиграцията ще помогне да се убедят републиканците в Камарата на представителите по отношение на изпращането на спомагателни пари в Украйна.

" Израел е обособен въпрос - ние ще предложим независима мярка за финансиране на Израел (от) над 14 милиарда $ ", сподели Джонсън в изявлението. Той съобщи, че републиканците в Камарата ще търсят понижаване на разноските от други бюджетни права, за да осигурят финансирането за Израел .

Пакетът, квалифициран от Белия дом, включва 14,3 милиарда $ за Израел за финансиране на поддръжка за въздушна и противоракетна защита и други начинания, както и 61 милиарда $ за Украйна.
 Съединени американски щати оповестиха нов пакет военна помощ за Украйна
Съединени американски щати оповестиха нов пакет военна помощ за Украйна

Последният пакет от военна помощ беше разгласен на 11 октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР