Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не
Коментари Харесай

Румъния даде ново предложение за еврокомисар. Фон дер Лайен го отказа

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не приема новото предложение на румънското държавно управление за поста европейски комисар, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре, базирайки се на европейски източници.

Вчера лявото държавно управление на Виорика Дънчила, което бе свалено от власт с избор на съмнение при започване на месеца, предложи някогашния министър по европейските въпроси Виктор Негреску за еврокомисар на Румъния, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според източниците на Зиаре, Урсула фон дер Лайен счита за недопустимо новото предложение, защото идва от страна на един уволнен министър председател и затова е лишено от легитимност.

В публично изказване на Европейската комисия, изпратено до изданието, се отбелязва, че " новото предложение, направено от преходното държавно управление, явно не е подкрепено от президента на Румъния ".

Дипломатическата процедура не разрешава на Европейска комисия да отхвърли кандидатурата на Негреску с документ, което значи, че Фон дер Лайен просто няма да я приема, а ще изчака номинация от новото държавно управление в Букурещ, което ще бъде гласувано в Народното събрание на 4 ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР