Новоизбраният лидер на торите Борис Джонсън официално встъпи в длъжност

...
Новоизбраният лидер на торите Борис Джонсън официално встъпи в длъжност
Коментари Харесай

Новият премиер Борис Джонсън обеща предоговаряне на Брекзит

Новоизбраният водач на торите Борис Джонсън публично встъпи в служба като министър председател на Англия и ще има опция да осъществя обещанието си да изкара страната от Европейски Съюз до края на октомври със или без договорка. Неговата кола бе спряна за малко от екоактивисти, а проевопейски стачкуващи скандираха и пред " Даунинг стрийт " 10. Противоречивият политик, който доближи до премиерския пост, откакто години наред се правеше на обаятелен смешник, сподели в първата си тирада, че ще се опита да осъществя Брекзит допустимо най-бързо и даде обещание да реализира нова договорка с Брюксел. Страната обаче е мощно разграничена и огромна част от британците са ужасени от идването му на власт. " Ще възстановим доверието в нашата народна власт и ще осъществим обещанията на Народното събрание към народа за излизане от Европейски Съюз на 31 октомври, без " в случай че " или " само че " “, сподели Джонсън пред резиденцията си на " Даунинг стрийт “ 10, малко след аудиенцията при кралица Елизабет Втора, на която бе претрупан със задачата да образува ново държавно управление. Toй сподели, че новата договорка ще разреши на Англия да сътвори нови и вълнуващи връзки с останалата част от Европа, основани на свободната търговия и взаимопомощта. Джонсън означи обаче, че макар бъдещите старания за реализиране на нова договорка, Англия би трябвало да е готова и за опцията Брюксел да откаже повече да договаря за Брекзит, което значи, че ще се стигне до излизане от Европейски Съюз без договорка. " Жизненоважно за нас е, несъмнено, в това време да се готвим за малко евентуалната опция Брюксел да откаже да договаря повече, при което ще бъдем принудени да напуснем без договорка - не тъй като желаеме сходен процес, само че тъй като е демонстрация на здрав разсъдък да се подготвим ", безапелационен бе Джонсън. " Изразявам възхищението си от силата на духа и търпението на предшественика ми, от нейното надълбоко възприятие за дълг в работа на обществото, само че макар всичките ѝ опити стана ясно, че вкъщи и в чужбина има песимисти, които мислят, че след три години на колебливост тази страна се е трансформирала в пленник на старите разногласия от 2016 година и че в този дом на демокрацията сме неспособни да осъществим една демократично изявена воля. Тук съм през днешния ден пред вас, с цел да ви кажа, на вас, британците, че тези критици бъркат ", добави той.
Protesters block the Mall as Boris Johnson's motorcade approaches Buckingham Palace, where he will be officially appointed prime minister by the Queen

Live updates: https://t.co/WK9cAm5PAZ pic.twitter.com/1oHCUXCnEE
— BBC Politics (@BBCPolitics) July 24, 2019
Малко по-рано в прощалната си тирада Тереза Мей сподели, че най-важната задача на Борис Джонсън ще бъде завършването на Брекзит.

Докато Мей изнасяше речта си, бе прекратена от зов " Спрете Брекзит “. Съпругът на премиера, Филип, сподели шеговито, че думите не са излезли от неговата уста, а самата Мей съобщи, че " отговорът на това е: не мисля! “.

" To serve as prime minister of the United Kingdom is the greatest honour "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР