Новоизбраният конституционен съдия Борислав Белазелков коментира призивите да не полага

...
Новоизбраният конституционен съдия Борислав Белазелков коментира призивите да не полага
Коментари Харесай

Белазелков на призивите да се оттегли: Да си призовават!

Новоизбраният парламентарен арбитър Борислав Белазелков разяснява апелите да не поставя клетва в Конституционен съд. " Не мога да разясня непознати дейности. Да си приканват ", съобщи той пред  " Дневник ".

Белазелков е номинация на ПП-ДБ, само че както и претендентът на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова той бе определен с гласовете на обединението предишния петък.

ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС нарушиха решение на Конституционния съвет с решението си, защото единствено няколко дни по-рано Конституционен съд се произнесе, че мандатът на новите съдии ще е 7 година

Това бе и повода президентът Румен Радев и Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ да сезират Конституционен съд за решението на Народното събрание, което съгласно тях е противоконституционно. И по двете тъжби към този момент са формирани две каузи.

Междувременно Конституционен съд насрочи церемонията по клетвата за този петък от 11:00 ч.

На този декор Висшият адвокатски съвет излезе с апел претендентите да се отдръпват. Такъв пристигна и от 17 адвокатски колегии от цялата страна, в това число и тази в Русе, в която Атанасова членува.

Тази вечер самодейност " Правосъдие за всеки " организира мижав митинг против назначението на Атанасова и Белазелков.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР