Новоизбраният кмет на Варна Благомир Коцев на страницата си във

...
Новоизбраният кмет на Варна Благомир Коцев на страницата си във
Коментари Харесай

Благомир Коцев извади кирливи ризи и в спорта на Морската столица

Новоизбраният кмет на Варна Благомир Коцев на страницата си във Фейса:

Усетих огорчението на спортните клубове по време на срещата ни. Искат да е " Едемската градина за нашите деца спортисти ". Но в този момент не е. Така я сварвам.

Споделям изцяло огорчението на спортистите. Казват, че има напрежение и че секторът им не се управлява обективно и етично. Разказаха за политически въздействия върху спортната общественост във Варна. Искат явен правилник, цели, тактики и нормативни документи с правилни критерии.

Радвам се, че стигнахме и до съответна обща задача за всички - да се изработят почтени и ясни критерии и те да важат за всички. Това е закономерно тяхно искане и изрично ги поддържам. Някои от проблемите, за които чух на срещата, са, че спортистите са били вписвани в публични препоръки, без да знаят. Не са оповестени статутите на премиите за спортистите и клубовете, а в самите статути има проблеми.

Критиката им демонстрира, че цялата дирекция " Спорт " и ръководството на спортните парцели би трябвало в незабавен порядък да бъдат усъвършенствани. Целта е ясна - не да се поставят " свои " хора тук и там, а Варна да има елитни спортисти, всеобщ спорт, да се грижи за клубовете си, да подтиква високото спортно майсторство и да излъчва първенци.

Това става от най-ранна възраст на децата, учебен спорт, клубове (222 регистрирани във Варна и към 50, които носят медали, се сподели през днешния ден на срещата) и всеобщ и училищен спорт.

Трябват и бази - нови, ремонтирани и с положителни стопани. Сега не е по този начин, споделят клубовете. А това го виждат и жителите. За мен точно такова би трябвало да е бъдещето на спортна Варна - бази, грижа, пари, положителни клубове, топ спортисти и родни първенци.

Клубовете желаят промяна на управлението на спорта. Аз няма да натрапвам на общността решение, по тази причина предложих публичен съвет да излъчи своята номинация за управление. Вярвам, че спортната общественост сама би трябвало да излъчи своите водачи. И се веселя, че тя приема това.

Договореност е реализирана - всички клубове от федерациите, учебен и всеобщ спорт, учителите по физическо образование да излъчат по един собствен представител в публичния съвет. И по този начин след това те да излъчат управление на спорта във Варна.

Благодаря на клубовете за извънредно потребната среща през днешния ден! Разчитам да поддържаме връзка директно и отсега нататък. Посредници не са ни нужни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР