Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва пред Столичния

...
Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва пред Столичния
Коментари Харесай

Васил Терзиев положи клетва: Ще бъда кмет на всички софиянци

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев постави клетва пред Столичния общински съвет на първото съвещание на Съвета в мандат 2023-2027 година в наличието на регионалния шеф на София Вяра Тодева и ръководителя на Районните изборни комисии Полина Витанова.

„ Довчера бяхме политически съперници, през днешния ден към този момент сме от една страна – тази на София. “

Това сподели кметът на София Васил Терзиев в първото си изявление пред новоизбрания Столичен общински съвет, кметове на региони и кметства. Той уточни:

„ Ние сме от страната на София, което значи да бъдем мъдри в търсенето на дълготрайни решения за града, решения, които ни сплотяват, а не разединяват. Това е по-дълго от един мандат, тази фантазия, която ни сплотява за София да бъде съвременен, напредничав сигурен европейски град. Искаме да градим бъдеще, град на опциите, с цел да може да мечтаем по-смело. Това което се ангажирах по време на акцията е в действителност да положа всички старания да бъда кмет на всички софиянци. Нужно е да пазиме ползите на всички в града, без значение от нашите политически визии. Това значи да бъдем от страната на мъдростта и търсенето на дълготрайни решения, които ни сплотяват. “

По думите му оттук насетне би трябвало дружно с общинските съветници да се търси какво ги сплотява .

„ Това са полезностите, правилата и методът, по който да проработи общината още по-ефективно, да бъде по-прозрачна и по-бърза в решаването на проблемите, тъй че да успеем да променим настройката на хората. Нашият максимален проблем е какъв брой е изгубена вярата в институциите, в това число и в общината, съобщи също Терзиев. Ние имаме отговорност всички да работим дружно, с цел да възстановим това доверие и да вземем най-правилните решения за нашия град. Вярвам, че всички тук сме мъдри и ще намерим този път и решения за София и ще можем гордо след 4 години да бъдем удовлетворени от това, което е свършено. Нека положителните хрумвания, без значение от кое място идват, намират път и ще намерят поддръжка “ , съобщи също Терзиев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР