Новоизбраният кмет на Анахайм Хари Сидху ще поиска от Общинския

...
Новоизбраният кмет на Анахайм Хари Сидху ще поиска от Общинския
Коментари Харесай

Новият кмет на Анахайм иска да задържи ангелите в града

Новоизбраният кмет на Анахайм Хари Сидху ще изиска от Общинския съвет едногодишно удължение на контракта за наем на бейзболния ст. " Ейнджъл " за ползвателя Лос Анджелис Ейнджълс. Целта на встъпилия в служба през ноември градоначалник е да завоюва в допълнение време за договаряния с управлението на клуба, тъй че тимът от МЛБ да остане в калифорнийския град още дълги години.

Наскоро Сидху организира работна среща със притежателя на " ангелите " Арте Морено, на която двамата разискаха опциите за деяние. " От диалозите ни стана ясно, че приоритет на отбора е да остане в Анахайм, стига да можем да реализираме съглашение, което ще е от изгода за жителите, за града и за клуба. Имаме потребност от проект, с цел да го създадем, и имаме потребност от време, с цел да го създадем ", заяви роденият в Индия кмет.

The Angels have occupied Angel Stadium since it opened 1966. https://t.co/LPdK1u2Llz
— SI MLB (@si_mlb) January 10, 2019
От години управлението на Ейнджълс и градската администрация на Анахайм имат търкания по въпроса кой е виновен за заплащането на към $200 млн., нужни за реновиране на 53-годишното общинско оборудване. Построеният през 1966 година стадион е четвъртият най-стар в МЛБ след " Фенуей Парк " в Бостън (1912), " Ригли Фийлд " в Чикаго (1914) и " Доджър " в прилежащ Лос Анджелис (1962).

През октомври ЛА Ейнджълс се възползва от уговорка за предварително преустановяване на настоящия контракт за прилагане на ст. " Ейнджъл ", който автентично изтичаше през 2029 година, и в този момент е задължен да остане единствено до края на сезон 2019. След диалозите с новия кмет босът Морено разгласи, че е податлив да подпише анекс и за 2020 година

" На срещата с кмета Хари Сидху стигнахме до извода, че едногодишно удължение на контракта би ни дало съответно време да изработим взаимно преференциален проект за дълготрайно съдействие. Именно това е нашата цел ", съобщи Арте Морено.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР