Новоизбраният бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва се срещна

...
Новоизбраният бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва се срещна
Коментари Харесай

Да Силва се срещна с представители на Русия и Украйна, призова за прекратяване на войната

Новоизбраният бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва се срещна с високопоставени представители на Русия и Украйна и прикани за преустановяване на войната.  

По-късно през днешния ден той ще постави клетва, само че на церемонията няма да участва предшественикът му Жаир Балсонаро. 

Завърналият се триумфално на поста бразилски президент заяви в Туитър, че е разговарял поотделно с Валентина Матвиенко, ръководител на горната камара на съветския парламент и с Юлия Свириденко, украински вицепремиер. 

Наскоро Луиз Инасио Лула да Силва разиска връзките сред Бразилия и Русия с Владимир Путин. 

Усилията му се поясняват като обръщение, че " Бразилия се завръща " на международната сцена след Жаир Болсонаро, упрекван и за вътрешната си политика по време на мандат, белязан от пандемията, както и за отхвърли си да одобри загубата си на изборите. Като нарушение на демократичните обичаи се прави оценка отводът на Болсонаро да участва през днешния ден на клетвата на Лула. Вместо това той отпътува за Съединените щати. Сбогува се със сълзи на очи с последователите си, като съобщи, че е " изгубил борба, само че не и войната ". Съперникът му Лула означи историческо завръщане след скандал за корупция и затвор и през днешния ден стартира нов мандат, показва БНР. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР