Новоизбраната председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви

...
Новоизбраната председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен в Загреб: Ще успеем, ако говорим със силен европейски глас

Новоизбраната председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи през днешния ден в Загреб, че нейните политически цели са да се уравновесят изтокът и западът, северът и югът, дребните и огромните членки на Европейския съюз, съобщи организация Хина.

Тя сподели, че триумфът е вероятен, в случай че " приказваме със мощен европейски глас ".

" Ако сме единни, напредничави, мощни, в случай че приказваме със мощен европейски глас, можем да успеем ", съобщи Фон дер Лайен по време на визитата си в Загреб. Тя посочи, че тематики като нововъведенията, дигитализацията и демографията ще бъдат изключително значими по време на нейния мандат в Европейската комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новата председателка на Европейска комисия изрази " удивление от хърватските достижения " и благодари за поддръжката на Хърватия и на премиера Андрей Пленкович при нейното избиране на поста.

Урсула фон дер Лайен е на посещаване в Хърватия, по време на което ще беседва с премиера Андрей Пленкович за целите на идното хърватско председателство на Съвета на Европейски Съюз, за договарянията за Многогодишната финансова рамка, както и за устрема на Хърватия за участие в шенгенското пространство и еврозоната. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР