Новогодишното обръщение на Владимир Путин тази година е записал не

...
Новогодишното обръщение на Владимир Путин тази година е записал не
Коментари Харесай

Путин за новата година от старата: Русия сега се бори за своето бъдеще

Новогодишното послание на Владимир Путин тази година е записал не в Кремъл, както предходните години, а в обкръжението на военнослужещи. Според Дмитрий Песков Путин е направил това в щаба на Южния боен окръг в Ростов на Дон.

ТАСС извежда главните тези на президента Владимир Путин:

Изминалата година беше година на " сложни, нужни решения, решаващи стъпки " към цялостен суверинитет на Русия, която в този момент се бори за своето бъдеще.

През 2022 година се следи " мощна консолидация на съветското общество "

" Истински основните, съдбоносни събития " от 2022 година са границата, която поставя основите на общото бъдеще на руснаците и тяхната същинска самостоятелност: " За това се борим през днешния ден. "

" Това беше година, която сложи доста неща на място, ясно разграничи смелостта и героизма от измяната и малодушието, сподели, че няма по-голяма мощ от любовта към фамилията и околните, верността към приятелите и другарите по оръжие, предаността към родината. "

За експанзията, тази на Запада

Години наред Западът лъжеше за мир, до момента в който в действителност се готвеше за експанзия: " И през днешния ден не се срами да го признае намерено. И цинично употребяват Украйна и нейния народ, с цел да отслабят и разделят Русия.

Западните елити лицемерно настояват, че имат мирни планове, в това число да разрешат спора в Донбас, само че в действителност " предизвикват неонацистите по всички вероятни способи ".

Тази година Западът разгласи на Русия " същинска санкционна война ": " Тези, които я започнаха, чакаха цялостното заличаване на нашата индустрия, финанси и превоз. Това не се случи, тъй като всички дружно изградихме солидна граница на сигурност. "

За военнослужещите и починалите

" Руските военнослужещи, опълченци и доброволци в този момент се борят за своята татковина, за истината и справедливостта. За да бъдат надеждно обезпечени мирът и сигурността на Русия. Всички те са наши герои, минават през най-тежките моменти.

Властите ще окажат цялата нужна помощ на фамилиите на починалите в борбата. Путин " споделя с цялото си сърце болката на фамилиите на починалите военни ".

Путин благодари на военните за доблестната им работа и изпрати новогодишни поздрави на " целия персонален състав на въоръжените сили ": " Цялата ни голяма страна се гордее с вашата неотстъпчивост, геройство и храброст, милиони хора са с вас от сърце и душа. А на новогодишната софра сигурно ще има наздравици във ваша чест.

За битката за бъдещето

Това, което има значение в този момент, е " ориста на Русия ", а нейната отбрана е " заветен дълг на нашите предшественици и потомци ". " Винаги сме знаели, а през днешния ден още веднъж сме уверени, че суверенното, без значение и несъмнено бъдеще на Русия зависи единствено от нас, от нашата мощ и воля! "

Борбата на Русия за нейните ползи и бъдеще ще бъде " въодушевяващ образец за другите страни в устрема им към обективен многополюсен международен ред ".

Руснаците би трябвало да имат вяра, че страната им ще остане " велика и самостоятелна " и " ще върви единствено напред и ще побеждава ".

Тази година Путин е направил най-дългото си новогодишно послание до момента - 9 минути.

Военният министър Сергей Шойгу също направи новогодишно послание. Той благодари на  военнослужещите за " мъжеството и героизма при осъществяването на воинския дълг в хода на спецоперацията в Украйна " и заяви, че успеха им е неизбежна.

" Отиващата си година вечно ще остане във военните хроники на Отечеството, изпълнена с вашите безсмъртни подвизи, самоотвержена храброст и подвиг в битката срещу неонацизма и тероризма. Благодаря на всички за службата и верността към клетвата ", добави Шойгу в обръщението, излъчено по телевизионния канал " Звезда ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР