Новогодишно поздравление от Тодор Живков е на път да подлуди

...
Новогодишно поздравление от Тодор Живков е на път да подлуди
Коментари Харесай

Т. Живков през 1998: След 20 г. престъпниците ще пишат законите, а 3-4 олигарси ще притежават държавата… Народът ще стене…

Новогодишно приветствие от Тодор Живков е на път да подлуди Мрежата. Оказва се, че последният ни непокътнат общественик е направил запис на такова през 1998 година и е поискал да бъде публикувано “20 години след гибелта му ”.

Първата Нова Година след този период е актуалната и посланието бе оповестено. Вижте го какъв брой е умен, оракулски и пробуждащ…

“Скъпи българи, бих ви нарекъл приятели, тъй като вие сте ми такива, и постоянно сте били…

Скъпи приятели,

Трийсет и четири пъти съм отправял Новогодишно обръщение към Вас. Вгледах се във всичко, което съм ви споделил през тези години, и взех решение да ви кажа нещо и за в бъдещето. Когато получите този привет, аз от дълго време няма да съм сред живите. Но се усещам задължен да направя нещо последно потребно на нашата страна.

Трийсет и четири пъти Аз, и Партията, Ви се отчитахме за всичко, което сторихме за Вас през годината. Като наблюдавам посланията, виждам големия скок, който постигнахме като народ за това време.

Населението на страната ни при първото ми обръщение бе 7 милиона, а при последното – 9.

Икономиката се е нараснала като размер 23 пъти. Помислете – когато слушате този запис, ще са минали към 30 години откогато България се отхвърли от социализма. Помислете, за тези 30 години дали е реализирано това, което постигнахме за предните 34 години? Увеличила ли се е стопанската система 23 пъти? Ние го постигнахме, народът го реализира, значи е било допустимо.

Защо в този момент не се случва?

При първия ми привет 70% от популацията на България живееше в селата. При последния – 80% бяха в градовете, което е цивилизационният симптом за напредък. Във всички развити страни това е еволюцията, и ние я постигнахме.

Изградихме хиляди лечебни заведения и учебни заведения, увеличихме доста продължителността на живота. Защо от 1989 година насам, тя още веднъж се съкратява? Когато след 20 години чуете това ми обръщение, погледнете до къде сте стигнали…

Разбира се, постоянно ще има хора, които ненавиждат социализма. Ще кажат – имаше лагери, репресирахте неуместните.

Но това не е присъщо единствено на социализма. Страната с най-вече пандизчии по света са Съединените щати. Там 3% от популацията е в пандиза. Много повече от в социалистическа България. Но не това е най-голямата принуда. Най-голямата е фактическата власт на едрия капитал и корпорациите, които дефинират кой какво ще работи и какъв брой ще получава. Това е принуда, съсипваща орисите на милиони хора, в доста по-голяма степен от нашите затвори!

Но Съединени американски щати също имат затвори. Те държат хора, определяни от тях като “терористи ”, без съд и присъда, за безкрайно време. Те изискват екстрадиция от всяка точка на света, и множеството страни им се покланят.

Вярно е, че съществува държавна принуда. Но огромната Истина е, че при социализма тя е надалеч по-малка от при капитализма. Има я, само че социализмът е по-прогресивен публичен строй, и по тази причина е по-малка. И да ви кажа, скъпи сънародници – при социализма почтен не сме пратили в затвор или лагер. Сега ги превъзнасят техните родственици, тъй като другояче биха се срамували от предишното си. Но истината е, че почтени не сме наказвали. И в случай че погледнете документите и обстоятелствата, ще видите, че това не е неистина. Ние наказахме нарушители, едри капиталисти и олигарси. Същите, за които уверен съм, един ден и вие ще желаете Народен съд.

Скъпи другари, преди да стигнем до социализма, ние изучихме деликатно капитализма. И той постоянно е един и същи – система, в която дребна група привилегировани паразитира върху народа. А самият народ изнемогва.

Това се връща и в България, и защото стотици години то е било същото, не се колебая, че ще се повтори.
След 20 години, когато четете това обръщение, съм сигурен, че страната ще е завладяна от нарушителите, те ще пишат законите, те ще издевателстват над вас с налози, такси, цени и всички други средства. Сигурен съм, че ще има дребна група супер богаташи, които ще крадат необмислено, и даже няма да се крият. Сигурен съм, че народът ще страда, само че ще е вцепенен от властта, страха и от несигурността за утрешния ден.

Сигурен съм, скъпи българи, сигурен съм, тъй като всичко това аз съм го виждал. Аз съм живял в капитализма, а след това като пристигна Народната власт, ние вложихме доста запаси в проучване на предишното. И видяхме по какъв начин историята постоянно и по един и същи метод, се повтаря. Капитализмът е изначално неправдив, той няма по какъв начин да бъде различен. Той по натурален метод концентрира благосъстоянието, а дружно с него – и властта, и най-после властта се оказва източник на благосъстоянието, а индивидът се трансформира в плебей. Винаги е било по този начин.

Скъпи българи, ще ви сочат западния “капитализъм ” като по-добър от нашия социализъм, и по този начин ще ви излъжат.

Вярно е, че западът имаше преимущества. НО НЕ ЗАРАДИ КАПИТАЛИЗМА. Подчертавам това – не поради капитализма. Той имаше преимущества в действителност поради социализма. Под страха от нашата система, капиталистите на запад започнаха да вършат отстъпки на служащите и по този начин им усъвършенстваха ситуацията. Нашата система оказа помощ и на западния човек да живее по-добре.

Но бъдете сигурни – откакто унищожиха нашето общество, те ще си вземат това, което дадоха и на своите служащи. Тази страна на благоденствието, която коства доста скъпо на капитала, ще бъде демонтирана. Като няма конкуренция в наше лице, корпорациите и локалните олигарси ще си вземат всичко. Лека бавно ще нарастне опазването на здравето и образованието, ще вдигнат цените, ще понижат заплатите. Лека бавно и там ще стане същото – тъй като капиталът по натурален път го желае. Той не се интересува от хората. Той се интересува единствено от облагите.

Западът беше по-добре по 2 аргументи – първо той имаше по-дълга индустриална история, бе натрупал повече опит и повече запаси. И второ – той бе принуден от социализма, да обезпечи положителни условия на своя народ, с цел да избегне гражданска война.

Ако бяхме траяли със социализма, може би след още 20-30 години индустриална история, щяхме да настигнем Запада. Забележете, че ние имахме единствено 45 години ускорено развиване, а гонехме нации с по 400. Несправедливо бе това съпоставяне, което докара до бих го нарекъл – глупавия ни отвод от социализма.

Когато четете тези редове, се огледайте към себе си. Погледнете на Запад. Сигурен съм, че ще видите признаците на съсипването и на тяхното общество. Сигурен съм, че 20 години са задоволителни, с цел да се види всичко. Изучавал съм доста историята на капитализма, и 20 години постоянно са били задоволителни, с цел да се види същинската му същина.

Четете какво планувам, и проверете сами дали е истина. Проверете просперират ли западните нации, по този начин както са просперирали през 80-те? Проверете има ли митинги! Проверете нараства ли интернационалното напрежение, избухват ли нови войни. Проверете – това са признаците на избуяващия зверски капитализъм. Винаги това са били, не могат да се скрият.

Ако бъркам, несъмнено, можете да ми се смеете. Надявам се да бъркам, само че за какво ли не открих нито един сходен образец в миналото…

Аз ви приказвам за бъдещето, само че чета предишното на капитализма. На една ретроградна и упадъчна система, която ние желаеме да върнем.

Скъпи сънародници, постигнахме доста до момента в който бяхме дружно. И моя е грешката, че позволихме на капитализма за следващ път да ни излъже. Вероятно в случай че бях по-мъдър и по-решителен, нямаше да разреша да се случи това, което стана през 1989 година Поемам своята част от виновността, въпреки да позволявам, че мнозина от вас не биха ми приписали никаква виновност. Но аз имам такава. Онзи, който е най-отгоре, даже при народно-демократично ръководство като социализма, той носи отговорност. След като съм позволил това да се случи, и да смъкват мен, и да унищожат очакванията на народа, откакто е станало, аз съм виновен.

Но с ръка на сърцето ви споделям, че виновен за вероятно възобновяване на социализма, и коригиране на грешките, е единствено и само НАРОДЪТ. Във вашите ръце е бъдещето ви. Веднъж победихме капитализма, колкото и невероятно да изглеждаше. Изградихме своя благополучен свят. Можете да го извършите още веднъж. Социализмът не е бил “Тодор Живков ”. Тодор Живков е рожба на социализма. Социализмът е народът, той държи безусловно всяка мощ в обществото, неговият глас е гласът “божи ”. Ако поискате като народ, можете да го имате още веднъж, и никаква тиранична власт не може да ви спре…

Скъпи сънародници,
Това което е било, още веднъж ще бъде…
Вярвам в това…

Тодор Живков, 1998 година

Инфо: izvanredno

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР