Новогодишният шосеен пробег в Правец ще бъде в спортния календар

Новогодишният шосеен пробег в Правец ще бъде в спортния календар ...

Новогодишният пробег в Правец влиза в календара на АБАФ.

Новогодишният шосеен пробег в Правец ще бъде в спортния календар на Асоациацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). Това стана ясно днес на среща между президентът на АБАФ Добромир Карамаринов и кметът на Правец Румен Гунински в сградата на общината.

Там бе представено и логото на уникалното състезание, което ще стартира в последните минути на 2020-а година и ще финишира в първите мигове на новата 2021-а година. Карамаринов, който е президент на БФЛА и действащ президент на Европейската атлетика, обяви, че ще бъдат поканени най-добрите бегачи от страните на АБАФ, в която членуват 21 атлетически федерации. 

Трасето на състезанието ще бъде 7 км със старт-финал на обновения площад пред община Правец.
Традицията на новогодишното бягане в Правец има 35-годишна история и в него са участвали най-добрите български бегачи в последните десетилетия. За първи път в историята събитието ще бъде на толкова високо международно ниво.

Състезанието ще бъде отворено и за любители бегачи. Регистрацията за любителите ще се бъде отворена през платформата на движението „Рън България“ в най-скоро време с възможности за настаняване и новогодишни куверти.

Правец бе домакин на един от най-успешните балкански шампионати за мъже и жени през 2019-а година. Градът разполага и с модерна атлетическа база.

Източник: sportal.bg