Новогодишен концерт ще има и в град Костинброд. Макар че

...
Новогодишен концерт ще има и в град Костинброд. Макар че
Коментари Харесай

Костинброд в очакване на новата година

Новогодишен концерт ще има и в град Костинброд. Макар че се организира едвам за шести път, то той е предстоящ от жителите. За хората, той е един прекрасен мотив да се съберат на едно място и под звуците на " Дунавското хоро " да влязат в новата година. Преди концерта, който ще приключи с обилна заря, във всеки дом се приготвят гозбите за трапезата. В едно семейство гостува и нашият екип.

Костинброд

В Костинброд по улиците на обяд се срещат малко хора. Това е по този начин, тъй като фамилиите готвят ястията за празничната софра.

В дома на Атанас и Виолета Теневи приготовленията за новогодишната нощ са почнали от ранни зори. Всеки в фамилията има задачата да подготви по едно ядене. Тъщата баба Тони меси питката, доктор Атанас Тенев пече пуйката, която е стояла 24 часа в марината. Баницата с шансовете към този момент е подготвена.
Дарина Янева: " 21 шанса, множеството за здраве. 21, едно хубаво число, библейско. Повече за здраве и благоденствие на всички. "
Празниците са и още един мотив семейството да се събере дружно. Отсъства единствено единият им наследник, който е в Щатите. Главата на фамилията споделя, че 2017-а година е била сполучлива за семейството.
Д-р Атанас Тенев: " Изпращането на всяка година е малко печален миг, само че пък въпреки това е доста прочувствен, тъй като посрещаме една незнайна година. "
" Видяхме сурвачка, кой ще е с нея? "

" Обикновено дамата сурвачка. "

Преди това обаче фамилията ще отиде на новогодишния концерт на площада в града.
Александър Ненов, експрет по " Сигурност и публичен ред " в Община Костинброд: " Всяка година от ден на ден и повече поданици и посетители се струпват на площада, на тази сцена. Очакваме довечера няколко стотин индивида, тук в 23:00 часа. "
Костинброд ще посрещне с обилна заря новата 2018-а. А от следващата година знамената на България и Европейския съюз ще се развяват от най-високата постройка в града и ще могат да се видят даже и от преминаващите по въздух.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР