Новобранецът в състава на Атланта Брейвс Роналд Акуня-младши стана най-младият

...
Новобранецът в състава на Атланта Брейвс Роналд Акуня-младши стана най-младият
Коментари Харесай

Новобранец на Атланта задмина Мантъл с голям шлем, Милуоки чака съперник на финала в НЛ

Новобранецът в състава на Атланта Брейвс Роналд Акуня-младши стана най-младият бейзболист с огромен шлем в плейофите на МЛБ. 20-годишният венецуелец пренаписа историята тази нощ в мач №3 против Лос Анджелис Доджърс от дивизионните серии на Националната лига.

Акуня удари хоумрън при цялостни бази във 2-рия ининг против различен дебютант във Висшата лига на Съединени американски щати и Канада – питчера на " мошениците " Уокър Бюлър, и направи резултата 5:0 в интерес на " смелчаците ". Атланта завоюва мача с 6:5 вкъщи и предотврати цялостно почистване за Лос Анджелис, свивайки пасива си на 1-2 в серията до 3 победи.



Досегашният най-млад състезател с огромен шлем в плейофите беше членът на Залата на славата Мики Мантъл. Легендата на Ню Йорк Янкис удря първия си хоумрън за 4 точки отвън постоянния сезон на 21-годишна възраст в Световните серии през 1953 година против предшественика на сегашния клуб от Ел Ей – Бруклин Доджърс.

В воин за Брейвс тази нощ се трансформира Фреди Фрийман, който изстреля соло хоумрън в 6-ия ининг против таман качилия се на възвишението Алекс Ууд (L 0-1) и оформи крайния резултат. Преди това гостите бяха съумели да изравнят на 5:5 след RBI-сингъл на Джъстин Търнър, смесен с неточност за втора точка в 3-тия ининг, и два хоумръна в 5-ия – двоен на Крис Тейлър и соло на Макс Мънси. Устремът им бе спрян от Туки Тусант (W 1-0) с чиста отбрана в 6-ия, а Ародис Вискаино (S 1) подпечата успеха с 3 страйкаута в 9-ия.



Мач №4 ще се играе довечера още веднъж на ст. " Сън Тръст Парк " в Атланта и в случай че домакините съумеят да го завоюват, плейофът ще бъде решен в цялостния си формат с заключителен пети дуел на ст. " Доджър " в Лос Анджелис в сряда. Крайният победител ще се изправи във финала на Националната лига против Милуоки Бруърс, който затвори другата дивизионна серия с 3-0 победи против Колорадо Рокис.

След като завоюваха първите две срещи на своя ст. " Милър Парк " в четвъртък и петък, късно нощес " пивоварите " нанесоха довършващия си удар още в първото посещение на терена на " скалистите " – ст. " Куурс Фийлд " в Денвър. Милуоки се наложи с 6:0 и стигна до серията за купата в НЛ едвам за повторно в клубната история след 2011 година



По един хоумрън за успеха удариха Хесус Агилар в 4-тия и Орландо Арсия и Кион Брокстън в 9-ия, RBI записа и Травис Шоу с филдърс чойс в 1-вия ининг. Риливърът на домакините Скот Оберг пък подари 2 точки с балк и уайлд пич в 6-ия. Стартерът на Колроадо Херман Маркес (L 0-1) понесе отговорност за провалянето, а Корбин Бърнс (W 1-0) получи успеха на Милуоки с два безупречни ининга в 7-ия и 8-ия.

ПЛЕЙОФИ В МЛБ 2018

Национална лига

Колорадо Рокис - Милуоки Бруърс 0:6 (0-3 в серията до 3 победи)
ст. " Куурс Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
МИЛУОКИ
1
0
0
1
0
2
0
0
2
6
12
0
КОЛОРАДО
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0 4
0

Атланта Брейвс - Лос Анджелис Доджърс 6:5 (1-2)
ст. " Сън Тръст Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ЛА ДОДЖЪРС
0
0
2
0
3
0
0
0
0
5
7
1
АТЛАНТА
0
5
0
0
0
1
0
0
Х
6
4
1

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР