Новобранец на година за 2019-та в клас MotoGP Фабио Куартараро

...
Новобранец на година за 2019-та в клас MotoGP Фабио Куартараро
Коментари Харесай

Фабио Куартараро бе наказан заради нелегалните си тестове

Новобранец на година за 2019-та в клас MotoGP Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT) бе осъден, откакто от Международната мотоциклетна федерация (FIM) решиха, че той е провел незаконни проби пред старта на сезона. Наказанието, което получи французина е възбрана за присъединяване в първите 20 минути от първата свободна подготовка за Гран При на Испания тази седмица, откриващ кръг за забавения от ковид пандемията сезон 2020.

Санкцията, която получи Куартараро е относително дребна, защото от FIM решиха, че става въпрос за неволна неточност пристигнала от недоумение на съответното предписание. Според правилника в MotoGP, частни проби със спортни водачи са неразрешени на всички производители като се изключи Aprilia и KTM, които могат да тестват свободна поради по-слабите си резултати през последните години. На водачите въпреки всичко е позволено да вършат свободно тренировки на писти отвън спортните уикенди и публични проби, само че за задачата би трябвало да употребяват напълно стокови мотоциклети. Жертва на въпросното предписание е станал Куартараро, който по време на своята подготовка на пистата „ Пол Рикар “ е употребяват мотор на Yamaha с модифицирани елементи за сериите Супербайк.

Пропускането на съвсем половин свободна подготовка няма да окаже огромно въздействие върху подготовката на Куартараро за идния уикенд, защото във вчерашния ден на същото трасе се организира тестов ден, в който всички водачи от MotoGP навъртях задоволително километри.

Сезон 2020 в MotoGP започва този уикенд с Гран При на Испания на пистата „ Херес “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР