Ново заседание на Областния кризисен щаб предстои днес в Пазарджик,

...
Ново заседание на Областния кризисен щаб предстои днес в Пазарджик,
Коментари Харесай

Днес решават дали да удължат епидемията в Пазарджишко

Ново съвещание на Областния спешен щаб следва през днешния ден в Пазарджик, а след него се чака решение дали да бъде удължена грипната зараза в района. Тя беше оповестена на 17 януари, откакто заболеваемостта доближи близо 333 на 10 000 души. За предходната седмица систематизираните данни са по-добри - малко над 296 на 10 000 души, само че остават на епидемиологичната граница, която е 297 на 10 000 души.

Данните от следените лекарски практики сочат, че най-засегнати още веднъж са хората в дейна възраст, от 30 до 64 години. В тази група са регистрирани 66 пациенти с грип. При децата от 5 до 14 години има 44 болни, при тези до 4 години и при младежите от 15 до 29 години са по 39. Значително по-малко са инфектираните на 65 и повече години.

С оповестяването на зараза бе прекратен образователният развой в цялата Пазарджишка област, както и свижданията във всички здравни и обществени заведения, детските и женските съвещания. Има огромна възможност част от ограниченията да останат в действие, само че децата да стартират учебно заведение - присъствено или онлайн, с цел да може да бъдат завършени срочните оценки.

Междувременно през вчерашния ден от Министерството на здравеопазването оповестиха, че в няколко български области, измежду които и Пазарджишка, епидемията се удължава до 31 януари. По този мотив от Областния спешен щаб през вчерашния ден разясниха, че удължение евентуално ще има, само че окончателното решение следва да се вземе през днешния ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР