Ново видео показва напредъка по строежа на скоростния път Видин-Ботевград,

...
Ново видео показва напредъка по строежа на скоростния път Видин-Ботевград,
Коментари Харесай

Ново видео! Вижте докъде стигна строежът на скоростния път между Мездра и Ребърково

Ново видео демонстрира напредъка по градежа на скоростния път Видин-Ботевград, в сектора от Мездра до Ребърково. След следващото отсрочване на стартирането в употреба на основната права, запалянко е прелетял с дрон над трасето. 
На фрагментите се вижда, че има прочут прогрес от последните публикувани записи. Част от скалите към този момент са разрушени, обещаното уширяване на пътя, с цел да стане той четирилентов, на множеството места към този момент е направено. По пътния възел при село Ребърково също се работи интензивно.
Има обаче един сектор, който е надалеч от довеждане докрай. Той се намира към Водноелектрическа централа „ Калето “, след моста при Мездра и преди разклона за село Дърманци. Там се вижда голяма канара, която към момента не е разрушена и занапред предстоят взривни действия. Преди това да стане, няма по какъв начин да се разшири пътното платно (виж в галерията).
Веднага по-късно има различен сектор, работата по който към момента не е почнала. Там сега текат археологически изследвания и затова си стоят единствено старите две ленти на шосето, разширението не е почнало. 
Посочените места дават учредения да предположим, че оповестената дата 15 февруари не е реалистична и срокът още веднъж ще бъде продължен. 
Показан е и различен сектор, който обаче към момента е в начален стадий. Той е с дължина 13.3 км и следва съществуващия път, само че около селата Люти дол и Типченица минава по нова диря. 
Показани са тръбите на два тунела, които се планува да бъдат построени при обхода на Люти дол. Те ще бъдат с дължини 490 и 340 метра. По трасето ще бъдат построени и ремонтирани редица уреди - над ж. п. линията Мездра - София, мостове над река Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел сред село Новачене и Лютидол.
По първичен план пресичанията на републиканските и общинските пътища трябваше да се реализира посредством кръгови кръстовища " Мездра ", " Дърманци ", " Ребърково ", " Люти дол ", " Скравена " и " Ботевград ". Проектът обаче бе модифициран и те би трябвало да станат пътни възли на две равнища.
Все още има сектори по трасето, по които още не е почнала работа и ще бъдат нужни минимум две години, с цел да бъде отворена тази част от пътя.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР