Ново увеличение може да има от Нова годинаС близо 170

...
Ново увеличение може да има от Нова годинаС близо 170
Коментари Харесай

170 лв. повече за парно

Ново нарастване може да има от Нова година


С близо 170 лв. повече ще коства парното за тристен апартамент в София тази зима. Причината е нарастването на два пъти на цената на топлоенергията през годината. От юли парното и топлата вода в София нарастнаха със 7,5%, а ново нарастване ще има от октомври – с 8 на 100. Така за новия отоплителен сезон сметките ни ще са с близо 16% по-високи по отношение на предходния. Ако междинната за тристайно жилище през предходната зима е била 150 лева на месец, то през тази към този момент ще е 174 лева или с 24 лв. от горната страна.

Най-голямо за година е покачването на цената в Бургас – с 23% по отношение на предходната зима. В Плевен сметките ще са с 21% нагоре, а в Пловдив – с 9,6 на 100.

Значително е повишаването на топлото и в Разград и Враца, където цената на парното се повишава надлежно с 13,2% и 12% за година.

Комисията за енергийно и водно контролиране оправда нарастването с покачването на природния газ от 1 октомври с близо 14 на 100.

По време на публичното разискване на новите цени ръководителят на КЕВР Иван Иванов разгласи, че решението при една и съща цена на природния газ да има над 20% нарастване на цената на парното е аргументирано и транспарантно. Причината била, че топлофикациите са създали капиталови разноски през годините, които не могат да не бъдат приети.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР