Ново социологическо проучване на агенция ЕСТАТ показва, че в момента

...
Ново социологическо проучване на агенция ЕСТАТ показва, че в момента
Коментари Харесай

ЕСТАТ: 8 партии с шанс за следващия парламент

Ново социологическо изследване на организация " ЕСТАТ " демонстрира, че сега две трети от българите считат за най-големите проблеми на страната повишаването на живота, ниските приходи и цените на силата и горивата.10 на 100 от интервюираните са извели корупцията, осведомят от БНР. Проучването е извършено сред 10 и 17 септември измежду 1005 пълнолетни жители.

Ето и за кого биха дали своят вот интервюираните жители:
ГЕРБ-СДС получават 26.1% от гласовете, следвани от " Продължаваме промяната " с 16.8%, Движение за права и свободи - 10.3%, " Възраждане " с 10.1%, пети са Българска социалистическа партия - 9.3%, следвани от " Демократична България " с 6.9%, " Български напредък " 4.8% и " ИТН " с 4.2%.

Изследването демонстрира, че идващият парламент ще е мощно фрагментиран, без значение дали ще се състои от 6, 7 или 8 партии. Опонентите на ГЕРБ от предходното постоянно ръководство ще бъдат надалеч от болшинство, а за партията на Борисов, даже като първа мощ, на разлика от останалите, ще е доста мъчно да откри допустими сътрудници за сформиране на кабинет.
В подредбата на политическите сили цялостна изясненост има само във връзка с първото място на ГЕРБ. Втората позиция на Политическа партия, съгласно данните, също наподобява сигурна, само че загуба на поддръжка за тях в последните дни на акцията, както и прикрит избор или прилив към " Възраждане ", могат да доведат до разбъркване.
70 на 100 от гласоподавателите са твърдо решили кого да поддържат. Техният дял е доста над междинния измежду хората над 50 години, работещите, пенсионерите и столичаните. Малко над една четвърт още не са създали избора си, само че вероятността множеството от тях въобще да гласоподават, както и да концентрират вота си най-вече в една политическа мощ е единствено теоретична.

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР