Ново развитие в разследването, свързано с аферата на 72-годишния италианец,

...
Ново развитие в разследването, свързано с аферата на 72-годишния италианец,
Коментари Харесай

Арестуваха нашенката, гледала италианския си съпруг по-зле и от куче - разследващите са в шок

Ново развиване в следствието, обвързвано с аферата на 72-годишния италианец, открит заключен в гаража на къща в Ронкалия,община Пиаченца, предадеcorrieredibolognacorriere.it.

Както БЛИЦ писа управляващите в италианския град Пиаченца откриха, че 59-годишна българка едържала затворен в гаража на къщата си 73-годишния си италиански брачен партньор неработоспособен .

Българката към този момент е задържана.

Това става дни откакто по случая беше арестуван 37-годишният ѝ наследник. Заедно със 78-годишната майка на българката тримата са обвинени за похищение и за малтретиране.

Малко след 14 часа в понеделникагентите на държавната полиция извършиха заповедта за задържане под стража, издадена от съдия-следователя Лаура Пиетрасанта по искане на заместник-прокурораАнтонио Колона.

Синът към този момент е в пандиза по същите обвинявания. Изслушването за стартиране под гаранцияще се състои в събота, 18 февруари.

Прокуратурата се пробва да доближи до същинските аргументи, предиздвикали фамилията да затвори пенсионера при тези условия. Предполага се, че това било поради сложното общуване на четиримата под един покрив, като се има поради, че мъжът не бил добре освен физически, а и душевен поради прекаран инсулт.

Първоначално беше арестуван единствено синът на българката, само че след съвещанието за потвърждаване на ареста му съдията от предварителното разследване Лаура Пиетрасанта реши да задържи и майка му.

Според версията на българите поради здравословните му проблеми било рисково 73-годишният мъж да бъде покрай стълби и балкони. Те настояват, че на 9 февруари, когато е открит от управляващите заключен, е бил оставен самичък “само за няколко часа ”, тъй като трябвало да заведат 78-годишната му тъща до болничното заведение.

Оправданията и подозренията на проверяващите

Адвокатката на задържаните българи Лоренца Дордони сподели пред медиите, че фамилията в никакъв случай не е малтретирало и не е изоставяло 73-годишния мъж. Той даже прекарал предишното лято със фамилията си в България.

“Клиентът ми не схваща за какво е в пандиза и е сломен. Той изясни, че дружно с майка си се опитвал да се грижи за брачна половинка ѝ, даже нагаждали дружно работните си смени. Кълне се, че в никакъв случай не е имал желание да го унижи ”, съобщи юристката.

Мъжът бил оставен заключен само на 9 февруари, с цел да могат тримата да отидат до болничното заведение. Заключили както вратата към партера, по този начин и тази, водеща на открито, с цел да не се нарани болният по някакъв метод. Синът основал това помещение до гаража за пенсионера, с цел да се избегне риск от рухването му по стълбите на първия етаж.

Съпругата дори спяла на диван на партера, с цел да е покрай мъжа си. Според отбраната на българите липсва финансов претекст за осъщественото от тях, тъй като и синът, и майката работели, а тъщата получавала пенсия. Не ставало дума и за прицелване в наследството на пенсионера, тъй като той не бил притежател на нищо.

Къщата се водела на 38-годишния наследник на българката, я тя самата имала правото да живее в нея до гибелта си.

Прокуратурата обаче не има вяра на версията на българите и счита, че пенсионерът е бил заставен да живее минимум 2 месеца при тези условия.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР