Ново развитие между София и Скопие. Правителството на Северна Македония

...
Ново развитие между София и Скопие. Правителството на Северна Македония
Коментари Харесай

Правителството на РСМ решава дали ще ограничи достъпа на български граждани


Ново развиване сред София и Скопие. Правителството на Северна Македония заседава, с цел да реши дали ще ограничи достъпа на български жители до честванията на 4 февруари - рождения ден на Гоце Делчев.

Вчера македонският президент Стево Пендаровски разгласи, че български евродепутат и обособени политици ще бъдат спрени още на границата.

Стево Пендаровски посочи, че част от лицата имат връзка с съветските спецслужби.

„ Ако тези лица желаят да влязат в страната – да не им бъде разрешен достъп, а в случай че са към този момент вътре в страната – да им бъде отхвърлен престоят и да бъдат оповестени за личност нон грата “, съобщи Пендаровски.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов изрече съмнение, че е в листата на Скопие.

„ Това са вражески дейности, тук някой се пробва да вкара България и Македония в руско-украинския сюжет “, сподели Костадин Костадинов.

„ Разпознавам в листата на Скопие всеки, който е подготвен да отбрани българите в Македония. С съветските служби работи единствено властта в Македония, а който е опитал да спре Вътрешна македонска революционна организация да си спомни какво се случи с Александър Караджорджевич “, съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки.

Вчера външният министър Николай Милков изиска от европейските си сътрудници да изразят взаимност с България и загатна, че е допустимо да върнем ветото за еврочленството на Скопие.

„ Правото на несъгласие е като атомното оръжие. Неговата мощ е в това да не се употребява, а да стои като някакъв тип опция, която да накара другите да правят отстъпка, да договарят, да стигнат до някакъв общ консенсус. Надявам се да не го използваме, само че всичко за виси от развиването на обстановката на място “, означи Николай Милков.

„ Само преди няколко дни наш съотечественик беше пребит грубо и ние ще държим да получим отговори след всеобхватно следствие “, разяснява Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

„ Ние би трябвало да активизираме цялата европейска дипломация, дружно с общ фронт да защитим българите в Македония “, сподели Асен Василев от „ Продължаваме промяната “.

„ Призоваваме също управляващите в Северна Македония, както и водещи политици и партии, да се въздържат от изказвания и дейности, които не водят до разрешаване на проблемите “, прикани Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия.

„ Дали ще останем единствено в областта на мненията или ще отидем в областта на дейностите, тъй като това е една извънредно прочувствена тема “, съобщи Елисавета Белобрадова от Демократична България.

Утре министърът на външните работи ще бъде изслушан в парламентарната комисия по външни работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР