Ново разширение на платената зелена зона за паркиране в районите

...
Ново разширение на платената зелена зона за паркиране в районите
Коментари Харесай

Общината подготвя ново разширение на зелената зона в София

Ново уголемение на платената зелена зона за паркиране в регионите " Лозенец ", " Оборище ", " Възраждане " и " Красно село " разискват столичните общински съветници. Те приготвят и други промени, като въвеждане на ограничаване за броя винетни стикери за паркиране, които да се издават на едно домакинство и това предблоковите пространства, които не са на улицата, също да са част от синята и зелената зона.

Промените ще се създадат с промени в наредбата за организацията на придвижването и са по предложение на районните кметове и Центъра за градска подвижност, като към този момент се разискват от общинските съветници, сподели през днешния ден Зафир Зарков - зам.-председател на комисията по превоз.

В идните дни планът за промени в наредбата ще бъде качен на уеб страницата на общинския съвет за изпращане на мнения в границите на месец. След това ще бъде извършено публично разискване с жители. Ако по-късно бъдат утвърдени от общинските съветници, новите платени зони и правила ще влязат в действие от 1 ноември, разясни Зарков.

Предложението е в новата зелена зона да попаднат 5500 паркоместа.

Район " Лозенец " ще бъде най-засегнат , като съгласно предлагането целият квартал сред булевардите " Джеймс Баучер " и " Никола Вапцаров " ще бъде зелена зона. От есента на предходната година паркирането е платено в по-близката до центъра на града част от квартала. Неведнъж кметът на региона Любомир Дреков е казвал, че поради въвеждането на измененията огромна част от паркиралите до тогава в тази част на квартала са се пренесли в другата, където към момента е гратис.

В " Красно село " тя ще обхване региона сред булевардите " Иван Гешов ", " Пенчо Славейков ", " Ген. Тотлебен " и " Георги Софийски ".

В регион " Възраждане " настояването е зелената зона да обхване сектора сред булевардите " Константин Величков ", " Сливница ", " Александър Стамболийски " и улиците " Димитър Петков " и " Опълченска ".

За " Оборище " новата зона ще обхване дребния регион сред булевардите " Христо и Евлоги Георгиеви ", " Ситняково ", " Данаил Николаев " и ул. " Черковна ".

Пространствата, които са пред здания, само че не са на улицата, която е платена зона за паркиране, също да бъдат включени в нея, желаят от Центъра за градска подвижност. Причината е, че постоянно жители подавали сигнали, че достъпът до жилищата им е блокиран от паркирали коли, които оставят на място с дни, тъй като в тези елементи се паркира гратис.

В едно домакинство да има най-вече до 3 автомобила с винетни стикери за паркиране в платена зона е другата смяна в наредбата. Причината е, че в този момент има случаи на един адрес да има по 6 автомобила. Стикерите за живеещи в зелена зона са по 100 лв. за 12 месеца, а за синя сумата е 150 лв.. За втори автомобил сумите са два пъти по-големи, само че са вероятни и промени в тези такси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР