Ново проучване установи кой е най-големият риск при варианта Омикрон. Всичко

...
Ново проучване установи кой е най-големият риск при варианта Омикрон.
Всичко
Коментари Харесай

Проучване установи кое е най-силното оръжие на Омикрон

Ново изследване откри кой е най-големият риск при разновидността Омикрон.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 151
Според откриватели, проучили близо 2,8 млн. пациенти от ЮАР, които са били инфектирани с новия вид, вероятността човек, който към този момент е прекарал ковид, да се болести с Омикрон, е много по-голяма спрямо предходните разновидности на вируса.

В се показва още, че Омикрон има способността да отбягва имунния отговор на организма на тези хора, построили антитела от предходно преболедуване на COVID-19. Въпреки че резултатите от проучването са предварителни, те значително оправдават паниките на интернационалната общественост, че Омикрон е с висока степен на заразяване, само че и също по този начин, че неотдавна преболедувалите също не са в сигурност от наново възпаление, щом може да заобикаля естествения имунитет.

Провелите проучването показаха още, че за предишния месец 14% от популацията на ЮАР се срещнало трети път с ковид, което се дължи най-много на разпространетието на разновидността Омикрон.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 151  Най-късно до празниците Омикрон ще бъде и в България Най-късно до празниците Омикрон ще бъде и в България  Бил Гейтс: Не чаках, че хората би трябвало да бъдат убеждавани да се имунизират Бил Гейтс: Не чаках, че хората би трябвало да бъдат убеждавани да се имунизират  Омикрон е по-заразен, само че признаците при него са по-леки от тези при Делта Омикрон е по-заразен, само че признаците при него са по-леки от тези при Делта
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР