Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности

...
Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности
Коментари Харесай

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново изследване откри, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките благоприятни условия за разбор на финансови доклади и правене на прогнози.

Неотдавнашно изследване на Booth School of Business към Чикагския университет сподели, че GPT-4, даже без съответни данни е по-добър в прогнозирането на промени в облагите спрямо финансовите анализатори. Проучването акцентира, че тактиките за търговия, учредени на прогнозите на GPT-4, дават по-печеливши резултати от тези, учредени на обичайния разбор на фондовия пазар.

Според изследването:

Експертите употребяват подсказки от вида „ “, с цел да насочват GPT-4 към идентифициране на трендове във финансовите доклади и пресмятане на разнообразни финансови съотношения. Впоследствие LLM проучва тази информация, с цел да предвижда бъдещите доходи.

„ “, се отбелязва в изследването.

Това изобретение допуска, че способността на GPT-4 да разпознава финансови модели и бизнес концепции от непълна информация може да докара до гражданска война при вземането на финансови решения. Авторите на изследването акцентират капацитета на тази технология за възстановяване на финансовия разбор.

Освен това в изследването се доближава до заключението, че потреблението на финансовите наблюдения на GPT-4 в тактиките за търговия води до по-печеливши резултати.

Тъй като секторът на финансовите услуги се надпреварва да интегрира технологиите за генеративен изкуствен интелект, това изследване демонстрира, че GPT-4 може да изиграе основна роля в преоформянето на тактиките за финансов разбор и търговия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР