Ново проучване сочи, че правенето на селфи и най-вече съхраняването

...
Ново проучване сочи, че правенето на селфи и най-вече съхраняването
Коментари Харесай

Селфитата оставят толкова голям въглероден отпечатък, колкото и авиокомпаниите

Ново изследване сочи, че правенето на селфи и най-много съхраняването на милиарди ненужни фотоси и видеоклипове на сървъри по целия свят, основава толкоз голям въглероден отпечатък, че може да се съпостави с този на самолетните компании.

Институтът по инженерство и технологии (IET), който поръча проучването, пресмята, че приблизително един възрастен гражданин на Обединеното кралство прави към 900 фотоси годишно. За да разгласява една фотография в обществените мрежи, човек прави приблизително пет други, от които да си избере.
 Проучване: Селфитата със мълния състаряват Проучване: Селфитата със мълния състаряват
Ако сте фенове на селфитата, знаете ли, че е най-добре да ги вършиме без мълния? В противоположен случай рискувате /заради отблясъците/...

Дублираните и нежелани изображения, оставени на предпазване в облачна система, натрупват 10,6 кг излъчвания на CO2 на човек годишно.

Председателят на Института Крис Картрайт споделя, че до момента постоянно е обръщано внимание на огромните компании, които въздействат на въглеродните излъчвания - авиацията, превоза и хранителната индустрия. " Историята, обаче, не стопира дотук - в нашия все по-електронен свят, данните, на които в този момент разчитаме толкоз доста, също идват със скрити разноски за въглерод. Повечето от нас не осъзнават, че потреблението на облачно предпазване значи, че са нужни големи, енергоемки центрове за данни ".

По-голямата част от данните в сървърите са генерирани в последните две години - наклонност, която не демонстрира признаци на закъснение.

За да може всеки да помогне за прекъсване на климатичните промени, специалистите поучават да се изтриват нежелани имейли и фотоси, да се ограничи ненужното запазване на информация, и да се поддържа връзка колкото е допустимо без замяна на данни.
 Млада рускиня се удави, отнесена от вълна - търсила място за селфи Млада рускиня се удави, отнесена от вълна - търсила място за селфи
Момиче, което търсеше съвършеното място за селфи, се удави откакто беше отнесено от вълна в морето на залива Патрокли, оповестява БГНЕС...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР