Ново проучване разкри притеснителни факти за приложения на Андроид -

...
Ново проучване разкри притеснителни факти за приложения на Андроид -
Коментари Харесай

Експерти: Над 1000 приложения на Андроид събират лични данни без позволение

Ново изследване разкри притеснителни обстоятелства за приложения на " Андроид " - над 1000 приложения събират персонални данни даже и да са получили експлицитна възбрана за това.

Изследователи от Международния институт по компютърни науки (ICSI) са тествали 88 000 приложения от Гугъл Play Store и са открили, че 1325 събират потребителски данни, които не би трябвало да имат. Сред тях са някои от известните като Samsung Health, Samsung’s Browser and Disney’s Hong Kong Disneyland park, съобщи " Мирър ".

Експертите са разкрили, че не е употребен единствено един тип механизъм, а над 50 разнообразни метода за достъп до потребителските данни, в това число посредством имейл, телефонни номера, местонахождение и идентификационен номер на устройството.

Някои приложения употребяват " скрити канали " за достъп до персоналната информация. Специалистите изясняват в проучването си, че " тайните канали " дават опция за контакт сред обособени приложения, като едното от тях може да споделя разрешените му персонални данни с другото, което няма това позволение за достъп.

Експертите имат вяра, че събирането на тези данни би могло да засегне стотици хиляди консуматори на " Андроид ". Те са предали своя отчет с разкрития на Гугъл. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР