Ново проучване разкри, че група мистериозни праисторически морски създания не

...
Ново проучване разкри, че група мистериозни праисторически морски създания не
Коментари Харесай

Група мистериозни праисторически морски създания не са толкова древни, колкото се смяташе досега

Ново изследване разкри, че група мистериозни праисторически морски създания не са толкоз антични, колкото смятаха учените, защото техните най-ранни вкаменелости в действителност са морски водорасли, съобщи ДПА.

Изследване на специалисти от университетите на Дърам, Англия, на Юнан и на Гуейчжоу, Китай, откри, че вкаменелостите, за които преди се смяташе, че са най-старите бриозои, в действителност са зелени водорасли.

Откритията значат, че бриозоите - животни с пипала, обитавали сходни на небостъргач подводни колонии, са милиони години по-млади, в сравнение с се смяташе до момента, написа Българска телеграфна агенция. Те се появяват едвам преди 480 милиона години, което ги прави единствената сходна група, които не са се появили по време на камбрийския интервал - 40 милиона години по-рано. По това време се следи бърза еволюция на типове.

Изследователите допускат, че забавената поява на тези същества демонстрира, че камбрият не е бил неповторим интервал на нововъведения, както обичайно се счита.

Вместо това нови типове не престават да еволюират за доста по-дълъг интервал от време.

Древният фосилен материал е открит в хълмовете на Китай и разкрива невиждани до момента " меки елементи " на считания преди за най-ранния бриозой - Protomelission gateshousei.

Тази тъкан разрешава на откривателите да дефинират Protomelission за представител на групата зелени водорасли Dasycladales.

Резултатите от изследването са оповестени в изданието Nature.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР