Ново проучване разглежда как храненето с гъби може да повлияе

...
Ново проучване разглежда как храненето с гъби може да повлияе
Коментари Харесай

Гъбите подобряват контрола на кръвната захар

Ново изследване преглежда по какъв начин храненето с гъби може да повлияе на кръвната захар. Резултатите могат да имат отражение върху ръководството на диабета и други метаболитни положения, като затлъстяването.

Изследователи, работещи в разнообразни отдели в Пенсилванския държавен университет, неотдавна провели изследване върху мишки. Те желали да изследват резултатите на гъбите (Agaricus bisporus) като пребиотици. Те са субстанции, постоянно получени от храни, които одобряваме, от микроорганизмите в червата и които могат да подтикват растежа на потребните бактерии.

При проучване на мишки учените съумели да открият по какъв начин гъбите модифицират чревната микрофлора, което в последна сметка води до усъвършенствано контролиране на глюкозата в организма на мишките.

При диабет нашето тяло не създава задоволително инсулин, който оказва помощ да се контролират равнищата на кръвната захар. Инсулинът оказва помощ да се трансферира глюкозата от кръвта в клетките, с цел да се обезпечи сила. Тя също по този начин слага непотребната глюкоза “на предпазване ”, тъй че да може да се трансформира в сила, когато е належащо.

Изследователите са уверени, че приемането на гъби провокира реакции в микробиома на червата, които водят до растежа на някои типове бактерии, като Prevotella, което на собствен ред усилва производството на пропионат и сукцинат. Те могат да трансформират експресията на някои гени, които вземат участие в производството на глюкоза, известно още като “глюкогенеза ”. Изводите сочат, че в бъдеще може да се употребяват гъби като пребиотична храна за лекуване на диабет заради ролята, която те играят в глюкогенезата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР