Ново проучване поставя под лупа 50 държави, за да определи

...
Ново проучване поставя под лупа 50 държави, за да определи
Коментари Харесай

Страните с най-неуспешни бракове по света

Ново изследване слага под лупа 50 страни, с цел да дефинира къде е минимум евентуално нашият брак да оцелее в тестването на времето. Tech.co изследва нациите съгласно това какъв брой щастливи са в любовта, сравнявайки данните за браковете и разводите в страни в Европа, Америка и Австралия.

В Русия са най-нещастни в любовта

Русия стои в класацията като страна, където двойките просто не могат да устоят на брачния живот. С 4.7 на 1000 души, разводите в Русия се случват по-често, в сравнение с във всяка друга страна в изследването.

Нацията има петата най-висока степен на брак (8.3 на 1000 души), което допуска, че въпреки руснаците да се пробват да намерят сътрудник за цялостен живот, малко на брой фактически съумяват.

Ето първите 10 страни с най-неуспешни бракове:

1. Русия
2. Беларус
3. Литва
4. Молдова
5. Латвия
6. Украйна
7. Съединени американски щати
8. Грузия
9. Дания
10. Швеция
Южна Европа и Ирландия - най-успешните измежду несполучливите

Южноевропейските страни преобладават в последните 10 места на класацията, дружно с Малта, България, Гърция и Италия. Неотдавнашно броене демонстрира, че междинният брак в Италия продължава 18 години - един от най-дългите периоди в света.

Ирландия заема най-високо място като страна, в която е най-вероятно браковете да оцелеят с най-нисък % на бракоразвод в света (0,6 на 1000 души).

Макар това да сочи, че ирландските двойки са най-хубави в намирането на половинка, резултатът може би се дължи на прецизния закон за бракоразвод на Ирландия. Според него се изискват доказателства, че двойките са живели настрана най-малко за четири от предходните пет години, с цел да могат да се разделят по документи.

Последните 10 места в класацията за несполучливи бракове заемат:

50. Ирландия
49. Босна и Херцеговина
48. Словения
47. Италия
46. Черна гора
45. Гърция
44. България
43. Хърватия
42. Малта
41. Сърбия /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР