Ново проучване показва, че само 14% от европейските служители искат

...
Ново проучване показва, че само 14% от европейските служители искат
Коментари Харесай

Само 14% от европейските служители искат да се върнат в офиса, предпочитат да работят от вкъщи

Ново изследване демонстрира, че единствено 14% от европейските чиновници желаят да се върнат в офиса и да работят в нормалното време от 9 до 17 ч. Повече от половината споделят, че са станали по-продуктивни вследствие на работата от вкъщи по време на пандемията, съобщи Ройтерс.

В същото време " хибридната работа " - комбиниране от работа у дома и в офиса - има и своите дефекти, като над една четвърт от интервюираните имат чувството, че работят когато и да е или през нощта, сочи проучването, поръчано от огромни компании.

Близо 83% от служащите търсят повече поддръжка от работодателите си, с цел да балансират професионалния и персоналния си живот. По данни на Евростат през 2020 година към 12% от заетите лица в Европейския съюз са работили от у дома като цяло спрямо към 5% преди пандемията.

" Присъствената работа към този момент е остаряла идея, работодателите би трябвало да обмислят деликатно по какъв начин да отговорят на условията на актуалния хибриден живот ", разяснява Бенджамин Браун, вицепрезидент на Samsung Европа.

Две трети от европейците декларират още, че са създали или възнамеряват да създадат усъвършенствания в дома си, с цел да улеснят хибридния живот, да вземем за пример посредством основаване на офис пространство вкъщи, а 41% даже са решили да се реалокират.

51% пък споделят, че технологиите им оказват помощ да слагат граници, да вземем за пример като употребяват мобилни аларми или приложения за ръководство на времето.

" Вероятно технологиите ще стартират да играят по-голяма роля в следенето на психическото ни положение и щастието ни, както е и при физическото ни здраве, а смарт устройствата ще се трансфорат в наши асистенти за благоденствие ", счита Майк Викинг, основен изпълнителен шеф на датския Институт за проучване на щастието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР