Ново проучване показва, че експерименталното антивирусно лекарство молнупиравир (МК-4482/EIDD-2801), което

...
Ново проучване показва, че експерименталното антивирусно лекарство молнупиравир (МК-4482/EIDD-2801), което
Коментари Харесай

Експерименталното антивирусно лекарство молнупиравир спира предаването на COVID-19

Ново изследване демонстрира, че пробното антивирусно лекарство молнупиравир (МК-4482/EIDD-2801), което може да се приема през устата, изцяло стопира предаването на ковид в границите на 24 часа.

Екипът от откриватели от Инсттитута за биомедицински науки към щатския университет в Джодрджия настояват също по този начин, че медикаментът пречи на вируса да се развъжда, като по този метод му пречи да се популяризира.

За задачата на изследването, оповестено в Nature Microbiology, учените, ръководени от доктор Ричард Племпър, тестват способността на молнупиравир да стопира новия ковид при порове.

„ Това  е първата проява на лекарство, приемащо се през устата, което стремително стопира предаването на SARS-CoV-2 “, добавя Племпър.

Според доктор Робърт Кокс, съавтор на изследването, „ ние имаме вяра, че поровете са подобаващ модел на предаване заради способността им да популяризират вируса. Повечето от тях обаче не развиват съществени признаци, което припомня много на метода, по който SARS-CoV-2 се популяризира при по-младите. “

За задачата на проучването си откривателите заразяват порове със SARS-CoV-2 и стартират да ги лекуват с молнупиравир сега, в който животните стартират да популяризират вируса през носа си. След като ги слагат в непосредствен контакт с други здрави животни, нито едно от контактните животинки не се разболява.

Ако се окаже, че тези резултати важат и при хората, това лекарство би могло да направи пациенти с COVID-19 неинфекциозни единствено за 24 часа от началото на лекуването.

Можете да прочетете проучването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР