Ново проучване показва, че 30% от американските студенти смятат, че

...
Ново проучване показва, че 30% от американските студенти смятат, че
Коментари Харесай

Американските студенти не виждат в САЩ най-мощната държава

Ново изследване демонстрира, че 30% от американските студенти считат, че Китай е най-мощната страна в света. Около трима на всеки 10 американски студенти споделят, че Китай е по-мощен от Съединени американски щати, съобщи БГНЕС. 
Проучването, извършено от „ College Pulse “, е събрало отговори от над 27 000 студенти. Общо 8 394 респонденти (30 %) настояват, че Китай, а не Съединени американски щати, е най-мощната страна в света.
Въпреки че Съединени американски щати печелят голям брой гласове, те получават малко под половината от общите отговори (48 %) на участниците в изследването.
Другите маркирани страни са Русия (6%), Англия (4%) и Германия (3%).
Във видео студентите настояват, че се доверяват повече на комунистическото китайско държавно управление поради администрацията на Тръмп и американското разузнаване.
Резултатите от проучването идват на фона на напрежението сред Съединени американски щати и Китай. Докато администрацията на Тръмп договаря с Китай за търговия, американските разследващи организации предизвестяват за евентуални закани за националната сигурност.
Директорът на ФБР Кристофър Урай съобщи, че Китай се ангажира с огромни старания за изпреварване и доминиране в стопанската система. Той също по този начин твърди, че има над 1 000 настоящи следствия по отношение на кражбите на интелектуална благосъстоятелност, като „ съвсем всички водят към Китай “.
" Няма страна, която да съставлява по-сериозна опасност за контраразузнаването за страната ни сега, в сравнение с Китай ", сподели Урай пред правосъдната комисия на Сената на 23 юли. Според него Китай се пробва да " открадне позицията на стопански водач от Съединени американски щати ".
Директорът на ФБР разясни, че това не значи, че Съединени американски щати не би трябвало да върша бизнес с комунистическата страна, а по-скоро, че предприятията и университетите би трябвало да останат „ с необятно отворени очи “.
Заплахите за сигурността във връзка с Китай не се отнасят единствено за икономическото развиване. Развитието на образованието също е проблем. Институтите „ Конфуций “, които служат като центрове за китайска просвета и език в американските колежи, са подложени на инспекция от американските разследващи организации за асоциациите им с комунистическата партия на Китай. Администрацията на Тръмп предизвести, че тези институти популяризират агитация.
Други случаи на китайско въздействие в американското висше обучение включват професор от UCLA, приет за отговорен в кражбата на сериозни военни технологии и предаването им на Китай и китайска компания, която съвсем купува университета в Ню Джърси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР