Ново проучване на изследователи от Университета Бригъм Йънг установява, че

...
Ново проучване на изследователи от Университета Бригъм Йънг установява, че
Коментари Харесай

Дезинфектантът за ръце без алкохол, също толкова ефективен срещу COVID, колкото и версиите на алкохолна основа

Ново изследване на откриватели от Университета Бригъм Йънг открива, че дезинфекциращото средство за ръце без алкохол е също толкоз дейно при стерилизация на повърхности от вируса COVID-19, както и продуктите на алкохолна основа.

Учените от BYU, които организираха изследването, подозирали, че желанието на CDC към дезинфектант с алкохол произтича от към момента лимитирани проучвания за това какво в действителност работи за стерилизация против ТОРС-CoV-2.

За да проучат други разновидности, те обработиха проби от новия ковид с бензалкониев хлорид, който нормално се употребява в дезинфектанти за ръце, без алкохол, и няколко други кватернерни амониеви съединения, които постоянно се срещат в дезинфектантите.

В множеството тестови случаи съединенията унищожават най-малко 99,9% от вируса в границите на 15 секунди.

" Резултатите ни демонстрират, че дезинфектантът за ръце без алкохол работи също толкоз добре, тъй че бихме могли, може би даже би трябвало, да го използваме за надзор на Коронавирус ", сподели водещият създател на проучването Бенджамин Огилви.

Безалкохолните дезинфектанти за ръце, които също са ефикасни против елементарните настинки и грипните вируси, имат редица преимущества пред своите аналози на алкохолна основа, изясни Огилви.

" Бензалкониевият хлорид може да се употребява в доста по-ниски концентрации и не провокира познатото чувство за " изгаряне ", което може да познаете от използването на алкохол за стерилизация на ръце. Може да улесни живота на хората, които би трябвало да санират доста ръцете си, като здравните служащи, и може би даже да усили спазването на насоките за саниране ", сподели той.

Пред лицето на дефицита, „ съществуването на повече благоприятни условия за стерилизация на лечебни заведения и публични места е от решаващо значение “, добави д-р студентът Антонио Солис Леал, който организира опитите на проучването.
Преминаването към дезинфектант за ръце без алкохол също е логистично елементарно.

„ Хората към този момент го използваха преди 2020 година “, сподели професорът и съавтор на BYU Брад Бергес.

„ Изглежда, че по време на тази пандемия, не-алкохолните дезинфектанти за ръце са на назад във времето, тъй като правителствата  споделят „ не знаем, че те работят “, заради новостта на вируса ", добави Бергес.

Тъй като бензалкониевият хлорид нормално работи добре против вируси, заобиколени от липиди - като Коронавирус - откривателите имат вяра, че той би бил подобаващ за стерилизация против ковид а.

Екипът има вяра, че техните констатации " в действителност могат да обезпечат смяна в държавните инструкции по отношение на дезинфектанта за ръце ", сподели Бергес.

Ogilvie се надява, че повторното въвеждане на безалкохолни дезинфектанти на пазара може да облекчи дефицита - и да понижи възможностите на хората да се сблъскат с някои евентуално „ шаблонизирани “ дезинфектанти, които са се появили в отговор на търсенето.

" Средството за стерилизация на ръце може да играе изключително значима роля за управлението на Коронавирус. Това е информация, която може да засегне милиони хора ", сподели той. (ANI)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР