Ново проучване на екип изследователи от Кралския колеж в Лондон

...
Ново проучване на екип изследователи от Кралския колеж в Лондон
Коментари Харесай

Учени разбиха мечтата за сваляне на наднорменото тегло

Ново изследване на екип откриватели от Кралския лицей в Лондон откри, че средногодишният късмет за връщане на естествени килограми при хората с наднормено тегло е 1 към 210 за мъжете и 1 към 124 за дамите, съобщи Би Би Си. Изчисленията се отнасят за хора с показател на телесната маса сред 30 и 35. Тези слаби шансове понижават още повече при хората със съществено наднормено тегло (с показател на телесната маса от 40 до 45) – 1 към 1290 за мъжете и 1 към 677 за дамите.

Изследването е извършено сред 278 982 души – мъже и дами, за интервала от 2004 година до 2014 година През този интервал едвам 1283 мъже и 2245 дами са съумели да се върнат към естествени телесни килограми.

Според учените досегашните способи за помагане на хора с проблеми в килограмите не дават нужните резултати.

“Лечението би трябвало да се концентрира върху това да спрем хората да качват килограми и да поддържат, въпреки и лимитираното събаряне на ненужно тегло ” , разяснява проф. Алисън Филес водещ откривател в изследването.

“Сегашните тактики (за понижаване на теглото), които се концентрират върху ограничение на калориите и увеличение на физическата интензивност, не работят за множеството пациенти ” , добавя още тя.

Според проф. Филдес по-обнадеждаващи са резултатите за загуба на по-малко килограми. Един на всеки 12 мъже и една на всеки 10 дами съумяват за година да изгубят 5% от килограмите си, въпреки и неведнъж те да се възстановяват до пет години по-късно. Повече от една трета от изследваните пациенти минават за интервала от 10 години през интервали на загуба и възвръщане на тежестта си.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР