Ново проучване на американски специалисти доказва, че хората с маски

...
Ново проучване на американски специалисти доказва, че хората с маски
Коментари Харесай

Маските ни правят по-привлекателни

Ново изследване на американски експерти потвърждава, че хората с маски за лице са по-привлекателни. Изследването носи името “Красотата и маската ”, учените са провели изследването в двата най-големи университета в Пенсилвания.В него 500 индивида е трябвало да оценя 60 фотоси. Те са били на хора от друг пол, възраст и цвят на кожата. 
Основната концепция е да бъдат оценени като “привлекателни ”, “средно привлекателни ” или “непривлекателни ”. След оценката с фоторедактор на фотосите са добавени маски. Участниците в опита още веднъж са оценили портретите. Учените са открили, че на половина прикритите лица са се сторили по-красиви на доброволците или са били оценени по-високо. Дори и тези, които в началото са били оценени изрично като “непривлекателни ” по-късно са получили по-висока оценка.
 Върнаха полет поради пътничка без маска, осъдиха я на 6 месеца условно Върнаха полет поради пътничка без маска, осъдиха я на 6 месеца условно
Полет от Малта до Катания на остров Сицилия се върна скоро след излитането си, тъй като пътничка отхвърли да носи маска според открити...

Специалистите свързват резултата с обстоятелството, че с слагането на маска се виждат най-вече очите, а в случай че се акцентират единствено те, човек наподобява по-красив.
Другата причина се крие в симетрията. Подсъзнателно човек приема симетричните лица за красиви, а когато маската крие част от лицето, то наподобява по-симетрично и хармонично.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР