Ново предаване на Discovery Channel тръгва по стъпките на митичната

...
Ново предаване на Discovery Channel тръгва по стъпките на митичната
Коментари Харесай

Discovery идва в България, за да търси Атлантида

Ново предаване на Discovery Channel потегля по стъпките на митичната цивилизация на атлантите, а изследванията доведоха снимачния екип до нашата страна. Водещи на плана са писателят и сценарист Стел Павлу и вулканологът Джес Феникс. Те дават поръчка, че с „ На лов за атланти “ ще разнищят една от най-големите мистерии на археологията, а точно – откриването на Атлантида.

Павлу е създател на нова доктрина, съгласно която Златната цивилизация е съществувала в друг интервал от догатките на учените до момента. Феникс има опит с обиколките по света, като работата ѝ я отвела на шест континента за над 25 научни експедиции. Снимките на първи сезон на поредицата, който се разпростира в шест епизода, датират от предходната година. Изследванията край Черно море водят Стел и Джес до България, като двамата намират време да обикалят и столицата ни, споделя " Монитор ".

Нашето крайбрежие е измежду първите места, които екипът посещава. Причината – съгласно немските откриватели Зигфрид и Кристиан Шопе потопената Атлантида се намира някъде тук. Затова снимачният екип посвещава цяла седмица на страната ни.

„ Тъкмо приключихме със фотосите на първи епизод за научната поредност, която повеждам със Стел Павлу и беше вълнуваща седмица! Видяхме и изживяхме неща, които се случват един път в живота. Нямам самообладание да ви ги показва следващата година. Тази вечер ще честваме и на следващия ден продължаваме към идната страна “, гласи текст към фотография на Джес, направена в центъра на София. Трима наши сънародници са упълномощени като част от екипа. Това са Стоян Гълъбов, Васил Марков и Стоян Цветков. Павлу и Феникс търсят атланти още в Италия, Гърция и Хърватия.

Според изданието Hollywood Reporter от Discovery Channel са обединили сили с артиста Морган Фрийман, който влиза в ролята на продуцент на „ На лов за атланти “ дружно с Лори Маккриъри и компанията ѝ Revelations Entertainment.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР