Ново политическо обединение тип ПАСОК се заформя у нас, след

...
Ново политическо обединение тип ПАСОК се заформя у нас, след
Коментари Харесай

Нов ляв проект и червен картон за Нинова

Ново политическо обединяване вид ПАСОК се заформя у нас, след извършена кръглата маса Лява България – хрумвания, политики, единство в НДК. В него попадат добре познати лица от близкото минало, които през годините напуснаха Българска социалистическа партия и сътвориха лични обединения. Формациите, които публично ще вземат участие са: основаната от експрезидента Георги Първанов АБВ с водач Румен Петков, само че участва и някогашният млад ръководител Костадин Проданов, Изправи се България на Мая Манолова, Движение 21 на Татяна Дончева, Българска прогресивна линия на Красимир Янков, Нормална страна на Георги Кадиев и партия МИР на Симеон Славчев.

Напомняме, че единствено ден по-рано соцлидерът Корнелия Нинова се обърна към всеки от тях с зов да се завърнат в Българска социалистическа партия, само че към този момент въпросът за  каквото и да било взаимоотношение с Позитано остава провесен. 

" Призивът на Нинова ми звучи като следващото надцакване. Българска социалистическа партия е поканена в тази полемика, а управлението избира да даде конференция преди този момент, в която да наддава. Съмнявам се тези тактически ходове да доведат до нещо положително ", разяснява поканата и пред Българска национална телевизия членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия и сегашен длъжностен министър на правораздаването Крум Зарков. По същото време той имаше среща с посланиците от Европейски Съюз и Швейцария за влизането ни в Шенген.

Инициативата за новото обединяване разгласи настоящия член на Народно събрание на Българска социалистическа партия Костадин Паскалев. Дончева дефинира плана като лявоцентристки, само че форматът занапред ще се прецизира, името – също. Паскалев за най-лесно го назовава Спаси лявото. Участниците обаче към този момент са единомислещи, че се събират в подготовка за присъединяване на възможни предварителни избори през март идната година, както и за локалния вот  през есента на 2023 година

За това дали Българска социалистическа партия може да стане част от бъдещото обединяване, Паскалев остави отворена врата. Другите участници са скептични или най-малко до момента в който в Левицата няма промени, т.е не желаят Нинова.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР