Ново подаване на документи в SEC на САЩ разкри, че

...
Ново подаване на документи в SEC на САЩ разкри, че
Коментари Харесай

Съдът прекратява делото срещу Майкъл Сейлър и MicroStrategy

Ново подаване на документи в SEC на Съединени американски щати разкри, че съдът се е произнесъл в интерес на Майкъл Сейлър по гражданско дело против него.

От документите на SEC излиза наяве, че през август предходната година Главната прокуратура на окръг Колумбия е подала гражданска тъжба против Сейлър, обвинявайки го в нарушение на Закона за подправените искове и неплащане на налози върху приходите на физическите лица в размер на над $25 милиона.

В жалбата като ответник е посочена и MicroStrategy, като се твърди, че най-големият корпоративен собственик на Биткойн е влезнал в скрит план със Сейлър, с цел да му помогне да избегне заплащането на налози. Документацията на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища обаче сочи, че с решение от 28 февруари съдът е отхвърлил обвиняването, че както компанията, по този начин и Майкъл Сейлър са нарушили Закона за подправените искове.

Съдът се произнесе по молбата на ответника за отменяне на жалбата, като отхвърли единствения иск против MicroStrategy , в който се твърди, че Сайлър и компанията са заговорничили да нарушат Закона за подправените искове, и желае против бизнесмена, в който се твърди, че той е нарушил Закона. Въпреки това обвиняването, в което Сейлър е упрекнат в осъществяване на данъчна машинация, остава в действие.

Съдът не отхвърля исковете против някогашния глава на MicroStrategy, в които се твърди, че той не е платил дължимите налози върху приходите на физическите лица, лихви и санкции. Окончателният излаз на това дело понастоящем не може да бъде избран. Конференцията за установяване на статута по делото е планувана за 10 март 2023 година

Междувременно решението се преглежда като победа за Сейлър, който е звучен последовател на Биткойн и употребява MicroStrategy, с цел да влага в криптовалутата. Той стана известен за своя метод при вложението в Биткойн и се е трансформирал в значима фигура в света на криптовалутите. Очаква се триумфът му в правосъдното дело да помогне още повече на репутацията му.




Делото акцентира провокациите, пред които са изправени регулаторните органи в опитите си да бъдат в крайник с бързо изменящия се свят на криптовалутите. При непрекъснато появяващите се нови технологии и бизнес модели за регулаторните органи може да е мъчно да бъдат в крайник с тях и да подсигуряват, че физическите лица и сдруженията работят в границите на закона.

Очаква се решението да има и по-широки последствия за промишлеността на криптовалутите като цяло. Тъй като от ден на ден сдружения и физически лица влагат в Биткойн и други криптовалути, нараства загрижеността за това по какъв начин тези активи ще бъдат облагани и контролирани. Изходът от делото на Сейлър може да помогне за оформянето на регулаторния пейзаж за години напред.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР