Ново писмо до министър-председателя акад. Денков е изпратил рано тази

...
Ново писмо до министър-председателя акад. Денков е изпратил рано тази
Коментари Харесай

Пеевски с ново писмо до премиера: Искаме стратегия и ежеседмичен отчет за работата по Шенген

Ново писмо до министър-председателя акад. Денков е изпратил рано тази сутрин съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Този път той желае тактика и доклад за свършеното от държавното управление по тематиката " Шенген ".

 

" Приемането на България в Шенгенското пространство е значима стратегическа цел, която е водещ претекст при сформирането на евроатлантическото болшинство, което избра кабинета Денков в сегашния парламент.

 

За осъществяването на тази цел е нужен цялостен синхрон сред институциите, тъй че да се употребява целият капацитет на парламентарната дипломация, в това число и непотърсеният до момента от страна на премиера – този на членовете на Европейския парламент от Движение за права и свободи ".

 

Това се споделя в писмо, изпратено от съпредседателя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски до българския министър- ръководител Николай Денков.

 

Делян Пеевски изисква от премиера да показа цялостен доклад за свършеното за приемането на страната ни в Шенген от избора на държавното управление на 6-ти юни т.г. до през днешния ден.

 

Искаме да знаем всичко дотук – всички обстоятелства и условия, свързани с работата на кабинета, управляван от Николай Денков за присъединението на България към Шенгенското пространство, се споделя в писмото.

 

Изискваме от премиера да начертае и ни осведоми за стъпките, които счита да предприеме до съвещанието на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на 4-ти декември.

 

Очакваме като резултат на осъществяването на тази тактика, България да получи дата за приемане в Шенген, упорства Пеевски.

 

Съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи акцентира, че в името на положителната съгласуваност сред институциите и взаимоотношение с Народното събрание, министър председателят би трябвало да регистрира ежеседмично свършеното пред Народното събрание, като към това показва и изчерпателен разбор, заключения и планирани резултати.

 

Напомняме на министър-председателя, че Движение за права и свободи влезе в конституционното болшинство и поддържа правосъдната промяна, с цел да осъществя значимите за българските жители цели, като присъединението ни към Шенгенското пространство.

 

Защото това има директно отношение към изискванията за привличане на съществени вложения в България, а от там и директно отражение върху виталния стандарт на всички български жители ", приключва Делян Пеевски.

 

Припомняме: На 25 октомври Пеевски написа на премиера, че чака той да осведоми документално Народното събрание по отношение на желанията, дейностите и фактическото положение на нещата по проблема “Лукойл ”. " Крайно време е министър председател и държавно управление да осведомят народните представители за взаимоотношенията си с рафинерията и заплащането или не на техните налози, като изчистят спорните информации, които подава “Лукойл ”, че няма да си извърши отговорностите към бюджета ", акцентира Пеевски.

 

Срокът за отговра на това писмо бе нощес - четвъртък вечер, защото в петък (днес) в Народното събрание ще се разискват точно промените в Закона за енергетиката и ще се преодолее ветото на президента, разяснява Пеевски. Засега няма информация да е получен този отговор. 

 

Две седмици преди този момент Пеевски изпрати писмо до министър-председателя с искане за информация по осъществяването на съглашението с енергетиците. " На 26 октомври отговорът на премиера бе получен и изпратен на обществените сътрудници за мнение и оценка ", разгласи през вчерашния ден Пеевски

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР