Ново основно училище ще бъде открито във Варна на територията

...
Ново основно училище ще бъде открито във Варна на територията
Коментари Харесай

Ново основно училище създават във Варна

Ново главно учебно заведение ще бъде намерено във Варна на територията на досегашния социално-учебно професионален център. Това заяви Таня Василева, шеф на дирекция " Социални дейности " в Община Варна.

" Ние сме подхванали в общежитие А, по програмата " Региони в напредък " да бъде изпълнен ремонт и реорганизация на подслон за краткотрайно настаняване на бездомни лица.

Към момента потенциала на приюта е 100 места, той ще бъде непокътнат. Независимо от приюта, на територията на СУПЦ ще се развиват и други обществени услуги като Кризисен център за деца, Център за социална поддръжка, там ще работят и сътрудниците от регионалния екип " Приемна грижа ", защото Община Варна има подписано съглашение с Агенцията за обществено подкрепяне.

По план беше осъществен ремонт и реорганизация на образователния корпус. Община Варна, откакто извърви всички съгласувателни процедури, изследване на публичното мнение, условието на МОН за едносменен режим на учащи се, и защото към този момент имаме ремонтиран и оборудван образователен корпус, концепцията е там да се сътвори едно ново главно учебно заведение, като по този начин се реализира оптимален резултат от ремонта и реконструкцията на образователния корпус. Там има актова зала, физкултурен салон.

Там ще се сътвори една добра просветителна и обществена инфраструктура. В случая приказваме за учебно заведение, което ще задоволи потребностите на всички живущи в града. В плана за ремонта на приюта е планувано входа да не бъде през двора на СУПЦ, а от улицата. Ще бъдат построени спомагателни площи, които ще разграничават обособените обществени услуги ", изясни Таня Василева за радио " Варна ".  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР