Ново огнище на коронавирус във Видинско. Трима души от Дома

...
Ново огнище на коронавирус във Видинско. Трима души от Дома
Коментари Харесай

Откриха ново огнище на коронавирус в дом за възрастни хора

 Ново огнище на ковид във Видинско. Трима души от Дома за възрастни хора в град Кула са инфектирани. Положителни резултати са дали една жена, живееща в дома и двама души от личния състав.

Жената е на 92 години и е била изписана преди дни от Отделението по хирургия на МБАЛ " Света Петка “. След това се е прибрала в дома и по този начин е пренесла вируса.

Междувременно броят на инфектираните възрастни хора в Дома в Гара Орешец продължава да пораства. Там инфектираните са 16. 

Здравните управляващи стартират тестване в още два центъра за деца и младежи с увреждания, откакто се оказа, че имат директна връзка с дома, в който към този момент бяха открити 13 инфектирани.  

В него са настанени 14 души. 8 от тях са с позитивни проби за ковид, другите 5 положителни са от личния състав.

" Засега се усещаме добре. Нямаме температура и всичко е наред “, каза детегледачката Емилия Найденова.

" От тези осем позитивни единствено едно дете е с увреждания на белите дробове и има затруднено дишане, само че то още преди този момент е на антибиотично лекуване “, поясни Венцислав Владински, директор на РЗИ – Видин.

Премиерът на Русия е признат в болница

Настанените в центъра са от 10 до 36-годишни. Четирима от тях са на легло и не могат да стават.

" След като разделихме двата потока на инфектирани и здрави, отделихме и личния състав, който да се грижи единствено за инфектирани и единствено за здрави лица “, изясни зам.-кметът на Видин Борислава Борисова.

Следобедните часове няколко от децата и младежите са вдигнали лека температура.

" 37,2 – 37, 3 - не става въпрос за висока температура. Засега владеем ситуацията. Имаме всичко належащо - антибиотици, витамини, дезинфектанти “, сподели за Нова телевизия здравната сестра Ива Николова. 

Сред инфектираните 5 чиновници е и шефката на центъра, която управлява още две обществени заведения от същия вид във Видин.  Посещавала ги е преди да разбере, че е инфектирана. Екипът ни потърси информация от двата центъра дали има хора със признаци, само че чиновниците отказаха коментар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР