Ново огнище на COVID-19 в дом за хора с умствена

...
Ново огнище на COVID-19 в дом за хора с умствена
Коментари Харесай

Ново голямо огнище на COVID-19 в България ВИДЕО

Ново огнище на COVID-19 в дом за хора с умствена назадничавост в Русокастро. 67 от общо 200 души личен състав и пациенти там са с ковид, предава Нова телевизия.

Регистриран е и първи смъртен случай. За да се ограничи болестта в общината, медицинският личен състав, който работи в дома, ще живее в контейнери в дните на карантина.

Първият инфектиран с COVID-19 в дома в Русокастро е чиновник, а казусът е от 2 декември. Веднага са тествани всичките чиновници и жители на общественото заведение.

„ За страдание имаме един единствен случай с летален край и той е служителят, който първи се откри, че е с коронавирус”, съобщи шефът на дома Любчо Марков.

Само 10 от всички инфектирани - на възраст 23-70 години, имали лека температура през миналите 4 дни.

Медицинската сестра Светла Христова съобщи: „ В момента всички са добре. Само един от потребителите е с леко нараснала температура, само че той си има съответната терапия, която е доста добра”.

Служители описват, че при тях също няма изразени признаци. По думите на Йордан Иванов, той също се усеща добре и работи, въпреки да е с позитивна проба, защото обстановката е такава, и карантината го хванала в дома.

Не единствено Йордан, а и всички работещи в най-голямата обществена институция на територията на общината не са се прибирали в домовете си към този момент 5 дни. С решение на общинския съвет в двора на учебното заведение в селото се построява краткотрайна база, в която личният състав ще почива. Така болестта няма да се популяризира в обитаемото място.

„ Това се постанова, с цел да не се прибират при фамилиите си и по този метод да ги слагат в риск, както тях, по този начин и своите близки.Те ще почиват в тази преходна база”, съобщи шефът на дома Любчо Марков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР