Ново огнище на африканската чума по свинете у нас. Този

...
Ново огнище на африканската чума по свинете у нас. Този
Коментари Харесай

Ново огнище на африканска чума в Шуменско

Ново огнище на африканската чума по свинете у нас. Този път е обиден огромен свинекомплекс в село Никола Козлево, Шуменско. В него се отглеждат 24 000 свине. След втората позитивна проба, на място са пристигнали изпълнителният шеф на Агенцията по сигурност на храните и прокуриста на засегнатия холдинг.
След два часа в Шумен стартира и съвещание на регионалната епизоотична комисия. Около свинекомбината към този момент са избрани трикилометрова защитна и десеткилометрова наблюдателна зони. Към този час изказване по телефона, за NOVA направи единствено прокуристът Цветан Илиев.
„ Тепърва предстоят срещи, диалози и полемики с БАБХ. Ние напълно ще се съобразим с техните решения, рекомендации и насоки. Всички 24 000 животни ще бъдат умъртвени. Това е решението на БАБХ, това изискват и европейските наставления. Това не е нещо неповторимо, което се случва за нашата страна”, разяснява той.„ Повече от 2/3 от свинското месо, което се използва в България е от импорт, тъй че главният ценообразуващ фактор за нашата страна не е нашето произвеждане, а е това какво се случва с цените на свинското месо по света”, сподели още Илиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР