Ново обзавеждане ще получи Домът за стари хора във Велико

...
Ново обзавеждане ще получи Домът за стари хора във Велико
Коментари Харесай

Ново обзавеждане ще получи Домът за стари хора във Велико Търново след спечелен проект на Общината

Ново обзавеждане ще получи Домът за остарели хора във Велико Търново след извоюван план на Общината, оповестиха от пресцентъра на администрацията.

Проектът на Община Велико Търново "Подмяна на част от наличното обзавеждане в Дом за остарели хора "Венета Ботева " получи утвърждение от Управителния съвет на фонд "Социална протекция " към Министерство на труда и обществената политика.

В Добричка област са обезпечени вложения за близо 5 милиона лв. посредством локалните инициативни групи

Общата стойност на инвестицията в нови мебели и обзавеждане ще е в размер на 38 528лв., от които 33 828 лева са безплатно финансиране. Собственият финансов принос на Община Велико Търново е в размер на 4 700 лева

В рамките на плана ще бъде актуализирано остарялото и амортизирано обзавеждане в постройката на профилираната институция, част от което не е подменяно повече от 40 години. По този метод ще бъде обезпечена по-комфортна и уютна среда за възрастните хора, настанени в профилираната институция. В момента те са 143-ма. Ще бъде усъвършенствана функционалността и практичността на пространствата, в които те прекарват по-голямата част от деня си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР