Ново обзавеждане ще има Дом за стари хора N 1

...
Ново обзавеждане ще има Дом за стари хора N 1
Коментари Харесай

Казанлъшкият Дом за стари хора N 1 ще има ново обзавеждане

Ново обзавеждане ще има Дом за остарели хора N 1 в Казанлък, откакто планът на общината за закупуване ново съоръжение за спалните пространства беше утвърден от Фонд „ Социална протекция “ към Министерство на труда и обществената политика (МТСП). Той планува да се обезпечат нови кревати, матраци и самостоятелни шкафчета за 60-те консуматори на дома на ул. “Петьо Ганин” 52. Срокът за реализирането на плана е 4 месеца, общата стойност е 30 хиляди лв., оптималният размер по правилник, когато се кандидатства за финансиране от фонда.
Безвъзмездно от „ Социална протекция “ ще бъдат получени 27 хиляди, а останалите три хиляди лв. са съфинансиране от община Казанлък. Проектът, с който ще се усъвършенства качеството на живот за домуващите, ще утвърди общината като водеща в даването на социалнит услуги за възрастни хора.
Дом за остарели хора N 1 в Казанлък работи повече от 50 години - от юни 1967 година. Предоставяната обществена услуга е делегирана от страната активност. Капацитетът на дома е 122-ма души. В 4-етажната постройка има 58 спални пространства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР